Bloedstollende spanning met deze boeken

spannende boeken

Spannende boeken die lezen als een trein! Ik vind het heerlijk. Het detectivebloed stroomt sneller in mij, de hersenen worden aan het werk gezet. Wie, wat, hoe, waarom? Drie boekentips met elk een eigen sfeer. Het eerste speelt zich af in de Verenigde Staten, waar in sommige streken polygamie gaanbaar is. De Mitfordmoorden gaan terug naar begin 20ste eeuw, de tijd van kasteelheren en dienstbodes. Het derde speelt zich af op een eiland waar superrijke koppels hun huwelijksproblemen willen oplossen.

1. De echtgenotes

Ken je dat, van die boeken waar schijnbaar geen heftige zaken in gebeuren maar waarvan je continu de indruk hebt dat er iets niet in de haak is? Dat onbestemde gevoel dat er plots iets moet gebeuren? Geen spoileralert hier, maar bij de Echtgenotes van Tarry Fisher had ik het écht niet zien aankomen. Thursday deelt haar echtgenoot met nog twee andere vrouwen. Ze neemt het voor lief, want uit pure liefde aanvaardt ze de polygame (religieuze) levensstijl van haar man. Tot ze aan zijn liefde begint te twijfelen. Gaat het echt wel om liefde, of is het haar man enkel en alleen te doen om het geld? Wordt zij niet langzaam, zoals ook de andere vrouwen, naar de dood geleid opdat hij zou kunnen erven?
Een boek dat mijn fantasie alle kanten liet opgaan, behalve de juiste! Aanrader!

Spannende boeken: De echtgenotes van Tarry Fisher

Tarryn Fisher, De echtgenotes telt 320 blz. en is uitgegeven door uitgeverij Xander (2020). Te koop bij o.a. Bol.com voor €19,99 (paperback) of € 9,99 (ebook).

De Mitfordmoorden – Jessica Fellowes

Dit verhaal speelt zich af in England, net na de Eerste Wereldoorlog. Een vrouw, voormalig verpleegster tijdens de oorlog in Ieper, wordt vermoord teruggevonden in een trein. Niemand heeft iets gezien en de motieven zijn al even mysterieus.
De sfeer is die van Downton Abbey, kasteelheren en -dames, bedienden en buttlers, elk met een eigen agenda. Een vleugje liefde tussendoor maar bovenal een eigenaardige moord.

Spannende boeken: De Mitfordmoorden van Jessica Fellowes

Jessica Fellowes, De Mitfordmoorden is uitgegeven door Volt. Te koop bij Bol.com voor € 12,99 (paperback en als ebook voor € 7,99.

Laatste toevlucht – Marrisa Stapley

Wanneer de superrijken huwelijksproblemen hebben lossen ze dat niet op met een wandeling en een paar goede gesprekken. Ze delen het niet met hun vrienden en wagen zich al helemaal niet tot de therapeut van hun stad. De hoofdspellers ‘Laatste Toevlucht’ zonderen zich van alles af om zich op een eiland te volledig te concentreren op het hersel van hun relatie. Ze worden bijgestaand door een beroemd therapeutenkoppel die hen zo goed als belooft dat de liefde weer zal oplaaien. Het klinkt als een duur sprookje niet?
Het wordt een nachtmerrie. Zoveel kan ik je al vertellen.

Spannende boeken: de laatste toevlucht

Marissa Stapley, De laatste toevlucht is uitgegeven door Karakter. Te koop bij o.a. Bol.com voor €15,00 (paperback) en voor €9,99 (ebook).

Ik vind spannende boeken heerlijk ontspannend en hoop dat je iets aan deze tips hebt. Heb je zelf nog andere tips voor spannende boeken, dan hoor ik het graag!

Zin in iets helemaal anders? Ik lees behoorlijk wat en meestal komt er een artikel op DeWereldvanKaat. Je vindt de besprekingen (met citaten) hier.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.