Kerstdwang

Het cadeautje van het liefje ligt al een tijd onder de boom. Simpel : een maand geleden wist hij al duidelijk wat hij wilde en is het dan maar gaan kopen ook. Hij leverde het pakje op mijn bureau met de opdracht of ik het wou inpakken.
De slimmerd ! En de pragmatische !

Omgekeerd (het pakje voor mij) gaat minder goed. Hij weet niets te verzinnen. Hij heeft een extreem kort geheugen. Vroeger loste ik dat op door heel veel te herhalen, in de zin van ‘dat zou een mooi cadeautje zijn voor mij’, of door de kinderen in te schakelen. “Als papa vraagt ….” en zij hebben wél een goed geheugen. Zij zijn, wat dat betreft, de persoonlijke assistenten van vaderlief.

Maar dit jaar heb ik niets gezegd. Ik weet echt niet wat ik wil. Of eigenlijk wel, maar niet echt naar de zin van manlief denk ik. Zoals : een halve dag een klusjesman inhuren. Dat zou ik echt wel willen, maar dat ligt natuurlijk gevoelig met een man in huis. Nochtans vind ik niet dat mannelijkheid gelijk staat aan ‘kunnen klussen’, net zomin als ‘vrouwelijkheid’ gelijk zou staan aan ‘goed kunnen koken’.

Maar goed, vandaag werd ik met strenge blik gevraagd of ik ‘een lijstje wou maken’, want morgenavond is het kerstavond en er zijn nog maar twee dagen te gaan ! Ikea en Decathon (geliefde winkels) kon ik al vergeten wegens de voorwaarde ‘in een uur te kopen’ en beide winkels zijn wel even ver weg van de deur.

Twee dingen hou ik na lang ‘gepeins’ over. Een boek te bestellen bij Proxis (want nergens te verkrijgen), dat kan je in een uur (maar niet geleverd, ha !) ofwel een haardroger te koop bij Vandenborre (en in voorraad, gecheckt).
U mag mee raden wat ik zal krijgen 😉

Het boek of de haardroger ?

Tilda’s Winterwonderland, T. Finnanger

Een boek vol prachtige werkstukken, zoals: engelen, een rendier, decoraties voor kerst en ook praktische ‘gebruiksartikelen’ zoals: een sjaal, wanten en sloffen. Een schattige verzameling van snel en eenvoudig te maken projecten. Allen met de hand genaaid, gebruikmakend van eenvoudige stoffen en voorzien van de benodigde patronen. De sfeervolle kleurenfoto’s en zo mogelijk nog mooiere illustraties ondersteunen de projecten. Ideeën van keuken tot kinderslaapkamer!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Krientje schreef:

    Bij ons is het ook altijd hetzelfde liedje. Zijn kadootjes liggen al maanden klaar in de kast. Dit weekend begon de vragenstroom : wat wil jij als kadootje? Hoewel ik al weken tips aan het geven ben, heeft hij (alweer) geen idee. Gisteren is hij dan uit pure wanhoop met 3 kinderen naar een overvol shoppingcenter getrokken. Bij thuiskomst heb ik toch gemerkt dat er extra kadootjes onder de kerstboom liggen, maar geen flauw idee wat er in zit.

  2. Tricky schreef:

    oei, staat er maar één boek op je verlanglijstje… en ik wou je ook nog wel een boek kado doen, want wat lees ik, ik won wel 2 boeken bij jou… ja, vind ik écht wel te gek! ik kreeg gisteren al een fantastische Secret Santa en nu hier ook nog de ‘lucky one’… maar zoals ik al schreef, kan ik jou een plezier doen met een ander boek, in ruil, want mijn boekenkast puilt ook uit, en ik heb plaats nodig voor die 2 kanjers van jou hé!Ik mail je!
    alvast bedankt hé!

  3. Ik zou liever het boek dan de haardroger krijgen (prachtig boek zo te zien!), maar ik vrees dat je de haardroger krijgt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.