Morning Miracles: als je een kickstart nodig hebt om de dag te beginnen

Eén van mijn doelstellingen voor dit jaar is bewuster leven. Ik zoek daarvoor verschillende manieren. Eentje daarvan is dagelijks iets lezen/doen wat mij uitdaagt of mijzelf in vraag stelt. Benieuwd geworden?

Morning Miracles

Gebeurt er eigenlijk wel iets in januari?

Ik was amper een half jaar aan het werk toen mijn veel oudere baas mij in januari vertelde dat januari en februari traditioneel de saaiste maanden zijn waarin niets gebeurt. Werkgewijs ben ik het niet met hem eens, want het is zo mogelijk nog drukker dan ervoor, maar dat is dan ook. Gewoon druk. Sleur.

De feesten zijn voorbij en het duurt nog een hele tijd voor die lente er is. De voornemens zijn hun glinstering van het nieuwe verloren. Kortom, het was vandaag al weer tijd voor een schop onder mijn kont en die werd mij voorzien door een tekst in Morning Miracles van Natalie Janssens de Bisthoven.

“Er is niets gewoons aan gelukkig zijn, lekker in je vel zitten of een zinvol, succesvol leven leiden. Het is niet het automatische gevolg van een tof boek lezen of eens flink te gaan sporten. (…) Een gelukkig leven begint bij opdagen voor jezelf.
Doe die work-out, kies de juiste voeding, drink je water en doe het vandaag. Daag op voor je kinderen en je geliefde, vandaag, ook al heb je een rotweek”.

Geluk is een bewuste beslissing, en die begint bij opdagen voor elk aspect van het leven, elke dag opnieuw.

Ik geef toe dat ik het bij het lezen een beetje prekerig vond en meteen al een geweldig schuldgevoel kreeg omdat ik vandaag nog niet gesport heb, terwijl ik niet eens denk dat de dame met de lange naam (Nathalie Janssens de Bisthoven) het zo bedoelt. Tenslotte had ik niet eens iets sportiefs gepland vandaag.

Maar dat ‘opdagen’, dat begrijp ik wel. Dat is een soort afspraak met jezelf om je niet te laten wegzakken in de zetel. Of evengoed in het leven. Want dat gebeurt ook. Jezelf niet te laten definiëren door allerlei toevalligheden die je overdag overkomen. Blijven rechtstaan ook al staat het nieuws bol van negativiteit, machtswellust en verdriet en zo eigenlijk voor je eigen morning miracles zorgen. Vanzelf komen ze niet!

Opdagen

Maar ik hoef niet zo streng te zijn, ik ben vandaag wél komen opdagen. Ik vertelde een flauwe mop aan mijn leerlingen toen ik zag dat de helft zowat in slaap viel (dag na de vakantie). Ik bereidde een boel lessen voor zodat ik het komend weekend niet hoef te stresseren (opkomen voor jezelf) en … tenslotte, op dit eigenste moment, val ik toch ten prooi aan het schuldgevoel dat ik toch maar die work-out zal doen. De aantrekkingskracht van de zetel is momenteel zo groot dat ik gewoonweg wéét dat ik er anders de rest van de avond niet meer uitkom. Een work-out van een half uur*, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?

Mezelf wakker houden

Dat is één van mijn resoluties dit jaar. Letterlijk ook: niet op die zetel in slaap vallen als het nog bijlange geen slaaptijd is. Figuurlijk: wakker blijven voor wat er rond mij en in mij gebeurt. Zodat ik klaar sta.
Klaar om het geluk te zien en vast te pakken als het zich aandient.
Of zelf een beetje geluk te zijn voor een ander.
Geef toe, dat werkt altijd!

Ik raad het u van harte aan. Met of zonder schop onder de kont.

Morning Miracles, Kickstart je dag

Nathalie Janssens de Bisthoven, Morning Miracles, Kickstart je dag met een moment voor jezelf, is uitgegeven door Lannoo en telt 160 bladzijden. Te koop bij o.a. Bol.com voor € 14,99

Liever schrijven dan lezen? Lees dan dit artikel over schrijven naar bewustzijn.

*Bekentenis: het werden 20 minuten op de crosstrainer. Dat zijn nog altijd 20 minuten!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.