Goodbye November, Hello December !

November

Goodbye November !

November was allesbehalve een normale maand, spannend en saai tegelijkertijd !

 • We begonnen de novembermaand traditiegetrouw met een vakantie in Scheveningen/Den Haag. Iedere keer weer een hoogtepunt, ik kan me geen betere vakantie voorstellen op dat moment van het jaar ! Het weer was ons goed gezind en ik heb er kilometers gefietst.
 • Onmiddellijk na de vakantie was het tijd om onder het mes te gaan. Eén en al avontuur en ook wel wat spanning. Gelukkig kan ik nu zeggen dat dat allemaal heel goed is meegevallen, maar op voorhand weet je dat natuurlijk niet.
 • Daarna volgenden twee weken ’thuis’. Ik heb alles behalve ‘een zittend gat’, ik kon alleen maar uitzien naar het eind ervan. Ik genoot van het huis, wat boeken en tijdschriften maar daarmee is dan ook wel alles gezegd. Volgend punt !
 • Tijdens zoveel thuiszitten gaat een mens nadenken natuurlijk, en het liefst op betere tijden en dat je dromen moet volgen. Dat resulteerde in de aankoop van deze (naar mijn mening toch) hippe caravan ! Kon ik meteen dromen over allerlei avonturen !
 • November was ook de maand van BoostYourPositivity. Tweede keer op rij, een fijn project !
 • En eindelijk kon er weer gelopen worden ! Je hebt geen idee hoe gelukkig me dat maakt !
 • 13 november gaat de geschiedenis in als een donkere dag, de dag van de zinloze aanslagen in Parijs. Ze maakten onze wereld meer duister, en ook anders.

Hello December !

Ook december wordt allesbehalve een normale maand. Het uurrooster wordt helemaal omgegooid, ik ga werken wanneer ik normaal niet moet werken en omgekeerd. Er is de examenstress bij de leerlingen, de koorts die blijft stijgen en uiteindelijk uitmondt in de kerstvakantie.

 • Er is nog een weekend Zeeland geboekt. Ik boekte toen ik thuis was na de operatie en o zoveel nood had aan ‘perspectief’. Ik zou het nu niet meer boeken, maar ik ken mezelf : eenmaal zo’n datum dichterbij kom heb ik er weer superveel zin in ! Tenslotte heb ik er toch een beetje mijn hart verloren !
 • Sinterklaas ! Nu de kinderen op kot zijn zal het iets anders worden. Tot vorig jaar was er toch nog een traditie.
 • Alsof er geen feesten genoeg zijn word ik op het werk ook gevierd. 25 jaar dienst ! Toch wel een mijlpaal. Ik denk de laatste dagen veel aan mijn beginjaren hier. Toen ik als snotneus keek naar die (voornamelijk) mannen die 25 jaar dienst hadden en ze stokoud vond. Hmmm.
 • December betekent ook : kerstversiering ! Of niet ? Sommige jaren ben ik er heel hevig in, andere jaren doe ik weer niets. Ik denk dat ik dit jaar voor het midden ga. Wordt zeker vervolgd !
 • Familiefeesten ! Joewie !
 • En natuurlijk vakantie. Vroeger boekten we wel iets in de kerstvakantie, maar ook hier is nog geen zekerheid. Misschien ‘doen we alsof’, daar zijn we ook goed in : dan vertrekken we drie dagen op rij ergens naartoe en komen pas ’s avonds weer terug. We plannen een hele dag, gaan lekker eten en bezoeken van alles. Voordeel : de zekerheid van een goed bed !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.