Week in beelden

  Bezoek aan Guislainmuseum in Gent

hersenen Guislain museumIk was helemaal warm gelopen voor een bezoek aan dit museum door een uitzending van Interne Keuken. De directeur van het museum werd er geînterviewd naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Karakterkoppen’. Er bestond immers ooit een hele wetenschap rond de relatie uiterlijk en karakter. Of hoe je aan iemand’s gezicht kon zien of hij criminele kantjes had of niet. Het museum had echter nog veel meer te vertellen (meer tenstoonstellingen !), ik hou de rest voor een apart blogje !

Dichtbij is (ook) prachtig

Geebets

 

Gelukkig ook tijd om te wandelen in mijn eigen buurt. Er valt nog zoveel te ontdekken. Dat gaat het beste via wandelpaden. Zo dichtbij. Het doet mij afvragen waarom een mens nog op vakantie gaat.

Terug in de tijd

Bokrijk

Om de zoveel tijd gaan het lief en ik naar Bokrijk.  Wat ons zo aantrekt mag een raadsel zijn, wellicht is het de rust en zijn we beiden toch nogal nostalgisch. Het verleden boeit ons beide. Of het nu boeksgewijs of museumgewijs is.

Bloesemroute

Bloesemroute Herk De Stad

Wij wonen net op de grens van de fruitstreek een tocht door de (nu nog prille) bloesem is echt een must. Wéér met mijn klein plooifietske, alsof ik geen echte fiets(en!) heb. Het lief en ik reden kilometers lang op fietspaden waar geen auto’s (mogen) komen en beaamden nogmaals dat Limburg echt wel een fietsparadijs is. Wie zin gekregen heeft kan het volgend weekend trouwens nog eens overdoen. Als dat geen luxe is ! Limburg heeft trouwens meer dan één bloesemroute, goed voor alle weekends in de lente !

Naar de toekomst (in de ruimte)

komst aliens

Er werd ook gewandeld en op één van mijn wandelingen zag ik bovenstaande installatie. Heel erg SF-achtig.

Hier zie je het een beetje van dichterbij al is de foto donkerder. Het is echt een schijf !

komst aliens 2

 

Ik heb verschillende mensen gevraagd wat het was en niemand wist het.

Iemand een idee wat het is ?

 

de reageerknop staat onder de titel

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 8 februari 2016

    […] – de beste leesplaats ! – en brachten nadien nog een bezoek aan museum Guislain. Ik was er onlangs nog geweest, maar had de tentoonstelling rond Schaamte nog niet gezien. Maar zelf het nog eens doorlopen van de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.