Week in beelden – snapshot diary – week 13

Snapshot diary

 

snapshot diary week 13

 

Rebel

Deze week stond in het teken van rebelsheid. Oftewel in het teken van Pasen : opstaan, herrijzen ! Ik zocht een knop in mijn hoofd en vond hem. Ik draaide ‘m om en kijk daar stond een heel nieuw trainingsschema, stonden weer uren per week sport én kreeg ik weer een streng regime van to-do’s en planningen. Ik zal wel mijn temperament tegen hebben in de zin dat ik teveel wil, het is ook gewoon wie ik ben. “Rustig zijn”, “zen zijn”, is wil het best zijn maar het zit niet in mij. Ik moet mij zo forceren dat het al even erg lijkt.

Er volop voor gaan

Ik legde de lat meteen behoorlijk hoog : iedere dag sport. Ik probeerde een heel aantal nieuwe dingen uit waarover later een apart postje, maar laat me alvast zeggen dat ik er dik content mee ben. Een nieuwe wereld, echt ! Ik zette ook terug een MP3-loopschema op mijn planning (dankjewel Peter) en loop weer met de Hollandse Renate. Hop hop hop !

Zweet is de nieuwe drug

Zit je in de put of twijfel je aan een hoop dingen : ga dan (opnieuw) sporten. Simple as that. Sommige trainingen moest ik echt doorbijten en nog iedere keer als ik lach voel ik allerlei buikspieren, maar dit is mijn verdienste. Lichaam en geest vinden elkaar weer in het sporten.
Gezonde geest in een gezond lichaam, hoe ging dat ook al weer ?

Tussen de pensionada’s in Zeeland

Nu ik toch over de hipste caravan ter wereld beschik vond ik ook dat ik geen enkel excuus had om het eerste lenteweekend met 20 graden niet in Zeeland door te brengen. Zeeland, my love, inderdaad. Ik koos voor een minicamping bij een boer. Dat was mij vorig jaar ook bevallen (op de familie Flodder na) en ik hou van het landelijke. Liever geen campings met tropische zwembaden … Ik word duidelijk oud en dat valt niet te ontkennen. De camping wordt hier bevolkt met pensionada’s die ’s tot een gat in de nacht TV kijken en pas om 10 uur weer opstaan. En ik maar schoon slapengaan op mijn gewone uur en al even vroeg opstaan. Best grappig.

Twee weken vakantie

En na deze week nog een week vakantie ! Ik blijf nog even in Zeeland alwaar het lief mij vervoegt en hou het ritme van sporten aan.  Er is al heerlijk gefietst en ook de looptrainingen lopen door. Ik zal iets minder werk ‘verzetten’ dan voorzien omdat ze hier in Nederland precies nog het belang van een stabiele internetconnectie niet echt inzien.
Iemand trouwens een idee hoe ik als buitenlander hier op een ‘betaalbare’ manier een internetconnectie kan ‘maken’ ?

I’m Back

Samengevat : ik ben weer helemaal terug. Misschien nog niet helemaal en ‘feitelijk’ nog niet. Maar in geest en lichaam wel. Dat de rest zwijgt !

 

En jullie ? Ook vakantie gehad ? Nog in het verschiet ? Genoten van het eerste lenteweekend ? Ik ben benieuwd ! Alvast een fijne week ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. Caro schreef:

  Geen vakantie voor mij. Op Pasen een familiebrunch georganiseerd (veel werk, maar was wel gezellig èn lekker), op paasmaandag stevig doorgewerkt (inhaalbeweging, was nodig). Gisteren gelukkig wel kunnen genieten van het prachtige weer, een lange strandwandeling gemaakt met een heel goede vriendin (was ook een inhaalbeweging, èn gezellig). En voor deze week: weer veel werk op de plank. Maar ik zie het helemaal zitten.

  • Kaat schreef:

   Geen vakantie maar h et klinkt toch wel superfijn : brunchen ! Strandwandeling ! Familie en vrienden ! DIngen die er zo toe doen ! Straks moet ik ook een inhaalbeweging maken, ik zal denken aan jou !

 2. Annelyse schreef:

  Een Nederlandse datakaart kopen?

 3. Kaat schreef:

  Ja, dat is het plan. Er zijn hier ‘oude’ smartphones genoeg in omloop. En dan theteren !
  Het moet wel een pre-paid zijn, geen abonnement of zo.
  Hoe gaan jullie dat doen in heel Europa ?
  Ik kreeg van mijn (gewone) provider wel het bericht dat de tarieven nu al naar beneden gaan voor Europa, als voorloper voor het ‘akkoord’ om in heel Europa aan lagere tarieven te werken. Dus dat zit wel goed !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.