De Afrekening: De meest gelezen blogposts van 2017

 

 Meest gelezen posts van 2017 : het is voor mij altijd verrassend om te zien welke posts scoren en welke niet. Soms heb ik een vermoeden, maar het gebeurt evengoed dat ik er totaal naast zit. Hier is de lijst !

1 – Alleen kamperen als vrouw – 2017

Bloesemtocht
Deze post scoorde het allerhoogst en daar ben ik best blij mee omdat kamperen een thema van deze blog is. Ik hoop in 2018 nog meer te kunnen schrijven over kamperen, zowel het kamperen alleen als knappe plaatsen waar je kan kamperen. Ik ga meestal alleen op weg met de caravan en dat lukt heel aardig. Nog nooit heb ik het alleen kamperen als een gemis ervaren, eerder wel als een rijkdom. In een drukke wereld is het soms zoeken naar tijd om alleen te zijn en even met niemand rekening te moeten houden.

2 – Wat neem je mee op de camping ? – 2017

Ik had het idee dat iedereen wel zo’n lijst had en dat dit een overbodig artikel kon zijn. Anderzijds hou ik zelf wel van lijstjes om af te vinken zodat ik zeker niets mis. Als je iets cruciaals mist op een camping – en zeker als het niet makkelijk te verkrijgen is in de lokale winkel – dan kan dat het plezier serieus drukken. Vandaar de lijst.

3 – Voor- en nadelen kamperen – 2017

Ja, we blijven in de sfeer. Onlangs hoorde ik nog van iemand die het na 2 jaar voor bekeken hield. De caravan wordt te koop gezet na 2 reizen. Het moet iets voor jou zijn. Ik ben er helemaal weg van en ik kan mij niet voorstellen niet meer te kunnen kamperen. Het is groot deel van mijn geluk. Ik kampeer zoveel mogelijk (en zou liever nog meer kamperen dan nu). Maar het moet je liggen. Ik zie ook wel de nadelen. Dus als je twijfelt is dit artikel zeker een goede intro.

4 – GSM-gebruik op school – 2016

Dit is dan weer een onverwachte. Ik ben heel erg tegen het gebruik van GSM op school omdat ik me heel erg bewust ben van de snelheid waarmee zo’n toestel je inpalmt. Eerlijk is eerlijk: ik denk dat ik best ook wat minder met mijn smartphone zou bezig zijn. De school waarop ik werk heeft een GSM-gebruik-verbod. Ik heb niet de indruk dat de leerlingen dat echt missen. Als niemand het mag is het ook simpel. De speelplaats en de klas zijn gelukkig nog altijd betere social meetingpoints dan wel Facebook. Je kan het artikel hier lezen.

5 – Ze hebben me wat wijsgemaakt – 2017

Dit artikel gaat over allerlei ‘waarheden en regels’ waarmee je opgroeit, ideeën die door je omgeving als evident worden gezien maar dat bij nader inzien eigenlijk niet zijn. Dat deze post zo hoog scoort heeft alles te maken met de verwijzing van Kelly – Tales From the Crib – op Facebook.

6 – Zeg me dat ik oké ben – Marcel Hendrickx – 2017

PerfectionismeDit boek over perfectionisme heb ik in één ruk uitgelezen. Meer en meer denk ik dat perfectionisme een cultuurgegeven is waar ontzettend veel mensen onder lijden. Alles schreeuwt om meer en beter en presteren. Geen wonder dat mensen in de val van perfectionisme trappen. Een artikel dat ik zelf wel eens teruglees.

7 – 7 weetjes over het vasten (5:2) dieet – 2016

Een artikel voor wie de belangrijkste lijnen van het dieet wil weten en geen zin heeft om onmiddellijk een heel boek te lezen. Maar wie wél geïnteresseerd is, is prima gebaat bij met het boek van Lien Braeckevelt.

8 – Leven zonder filter – Fleur Van Groningen – 2017

Het boek ligt zowat in alle boekenwinkels en het kreeg best wel veel media-aandacht. Het is niet zomaar een boek over hoogsensiviteit, maar het geeft wel een heel eigen kijk op het leven mét hoogsensiviteit. Een uiterst persoonlijk verhaal.

9 – Westvlaamse spreekwoorden – 2015

Dat is zo eentje waarvan ik nooit dacht dat het hoog zou scoren. Ik had er voornamelijk zelf plezier aan. Ik zou er graag een vervolg aan breien maar dat lukt niet zo aardig. Nu ik al een half leven niet meer in West-Vlaanderen woon, vervagen ook de Westvlaamse spreekwoorden.  

10 – De makkelijkste  (en heerlijkste) pannenkoeken ever – 2015

Ook dit is een artikel waarvan ik het niet had verwacht dat het zo hoog zou (blijven) scoren. Anderzijds zoek ik het zelf ook soms nog op, al ken ik het ondertussen vanbuiten want hoe makkelijk kan het zijn ? Geen weegschaal nodig, 3 ingrediënten in en in no time klaar !

Een beetje genieten toch

Ik geniet best wel van zo’n lijstjes en al helemaal als ik het vergelijk met de beste post van vorig jaar. Komt deze lijst overeen met jullie favorieten ? Ik besef dat dat niet noodzakelijk zo is, omdat veel verkeer ook via google search naar deze blog wordt geleid. Toch hoop ik dat er nu en dan iets bijzat dat jullie leuk vonden.

Meest gelezen in 2016
Meest gelezen in 2015

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

  1. Caro schreef:

    Jouw post, naar aanleiding van het kerstrapport, over de relativiteit van cijfers vond ik erg goed en had gerust in deze lijst mogen voorkomen. Het zou goed zijn als meer ouders én leraren zo over rapportcijfers dachten.

    • Kaat schreef:

      Ja, kan ik helemaal begrijpen. Het is iets waar ik dikwijls mee geconfronteerd word. Zowel langs de kant van de jongere, als langs de kant van de oudere. De identificatie van cijfers met de persoon. Men ‘zegt’ wel dat het niet zo is, maar de ontgoocheling zegt dikwijls iets anders. Ik begrijp dat het ook bijzonder moeilijk is om de boodschap genuanceerd over te brengen. Je kan best ontgoocheld zijn in een cijfer voor een vak, maar dat is nog geenszins ontgoocheld in wie iemand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.