De meest gelezen posts van 2016

best gelezen postsWat waren de best gelezen blogs in 2016 ‘De wereld van Kaat’ ? Een lijst van 10 posts uit 2016 die blijkbaar heel erg gesmaakt hebben !

 1. De snelste manier om pudding te maken – zonder aanbrandrisico

  Ik kijk eigenlijk nooit naar statestieken in de zin van ‘wat scoort het beste’ en ik moet toegeven dat dit toch een echte verrassing is ! Pudding bijgot ! Maar het is dan ook een geweldig goede tip !

 2. Voor- en nadelen kamperen

  Sinds ik mij geheel tot het kamperen heb bekeerd schrijf ik er wel vaker over en dat zal in 2017 niet anders zijn. Aangezien ik al best veel gereisd heb op allerlei manieren kan ik de voor- en nadelen van kamperen wel opsommen. Misschien het moment om aan je zomervakantie te denken ?

 3. Westvlaamse spreekwoorden

  Van deze wist ik het, dat hij hoog scoorde. Ook al totaal onverwacht. Sommige artikels scoren onmiddellijk goed en verdwijnen naderhand. Dit was zo eentje dat blijvend aandacht kreeg. Nooit veel maar wel lang. Lang leve de westvlaamse spreekwoorden !

   

 4. De geboden van de trager loper

  Dat doet me veel plezier, want ik heb lang geworsteld met ‘waarom loopt iedereen zoveel sneller ?’. Het feit dat het artikel nog altijd gelezen wordt kan alleen maar betekenen dat er nog heel wat trage lopers zijn. En waarom zou je snel moéten lopen ?

 5. De gemakkelijkste en snelste pannenkoeken ever 

  Dat doet mij meteen besluiten om ze snel nog eens te maken. Want dit kan niet misgaan en geloof me, ik ben alles behalve een bakker of kok. Je houdt mij geen minuut langer aan het fornuis dan nodig !

 6. Wandelen in Limburg met de GPS

  Ik mag dan al lang een fan van Garmin zijn, ik heb me pas laat verdiept in GPX en Basecamp. Dit soort artikels wil ik in 2017 meer plaatsen. Ik vrees dat ik minder ‘wandelcubwandelen’ zal doen en meer ‘wandelen met de GPS’. Ik maakte er toen ook een filmpje van.

   

 7. Onderwijspraat : waarom Smartschool geen goed gedacht is

  Ik ben nog altijd een gigantische tegenstander van Smartschool, en wel voor alle partijen (ouders, leraren, leerlingen). In het artikel heb ik het wellicht iets zachter uitgedrukt. Onze school zat in het proefproject van Smartschool, wat betekent dat we er al gigantisch lang mee werken. Ondertussen is het een beetje ‘standaard’ geworden en zijn de meeste scholen er compleet afhankelijk van. Sorry Smartschool, hier geen fan.

   

 8. Zorgvragen in het onderwijs, ADHD, dyslexie, ASS, … 

  Een actueel thema. Ik vind het best moeilijk om er genuanceerd over te praten omdat alle leerlingen/kinderen verschillend zijn en veralgemeningen te snel worden gemaakt. Maar ik maak me wel zorgen over het stijgend aantal.

 9. Blessureleed : ik word er bijna depressief van

  Iedere sporter weet hoe erg het is als je een tijdlang niet kan sporten. Ik veronderstel dat velen – net zoals ik – soelaas zoeken in solidaire zielen op zo’n momenten.

 10. Vogels spotten in Zeeland

  Zeeland passeert hier wel meer op de blog, maar vogels al heel wat minder. Aan die dag hou ik een prachtige herinnering over en dus ook een fimpje. Kijk mee naar prachtig Zeeland en z’n vogels ! 

Bovenstaande blogs zijn niet allemaal in 2016 geschreven maar scoorden dit jaar wel het hoogst. Ik vind het bijzonder leuk en vooral heel erg verrassend om zo’n lijstje te zien. Er specifiek ‘naar werken’ of er allerlei besluiten uit trekken doe ik niet (ondanks de cursus SEO !), dit is een persoonlijke blog en ik blijf gewoon bloggen over waar ik zin in heb ! En blijbaar valt dit bij tijden samen met wat anderen héél graag lezen !

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Suggesties zijn sowieso altijd welkom ! [/perfectpullquote]

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.