Pudding : de allersnelste wijze, zonder aanbrandrisico !

pudding

Pudding op klassieke wijze : de risico’s

Ben jij ook iemand die gewoon volgt wat op het ‘zakje’ van het puddingpoeder staat en bijgevolg de melk aan de kook brengt, in een andere pot vanillepoeder met een beetje melk en suiker mengt om het dan vervolgens bij de kokende melk te voegen ? Ik dacht dat het zo moest. Met alle risico’s vandien. Want de suiker brandt snel aan en dan heb je zo’n lelijke plakkerige verbrande laag in je kookpot waar je lang aan schrobben mag. Plus dat je pudding slecht smaakt, zelfs al is die suiker maar een béétje verbrand. En je moet er continu bij blijven.

Pudding op de wijze van de schoonmoeder

Ik keek dus echt wel mijn ogen uit toen ik zag hoe mijn schoonmoeder, een kranige 80-er op gemak en bijna risicoloos (het leven is nooit risicoloos !) pudding maakte ! Met véél minder afwas en in véél minder tijd !

  • Doe alle ingrediënten in een kom
  • Zet de kom in de microgolfoven voor 4 minuten (ik zet het op 750 watt)
  • Pot eruit en roer alles eens om. Het is normaal dat het nog niet ‘dik’ is
  • Opnieuw 2 minuten in de microgolfoven. Nu hou ik het wel in het oog.
  • Haal de pot eruit en roer eens om.

Dat is het. Kan het nog sneller ? En je hebt maar 1 pot om af te wassen ! Geen risico op aanbranden ! En natuurlijk ook weer perfect voor in ‘de caravan’, want geef toe, dat smaakt toch àltijd ?

Nostalgie

Pudding is voor mij altijd een beetje nostalgie. Ik ben er als kind mee ‘opgegroeid’. Omdat we op vrijdag traditioneel vis aten en mijn moeder ervan overtuigd was dat we op vis alleen de dag niet doorgeraakten, kregen we met z’n allen na het eten een ‘soepbord’ pudding.
Alleen als we onze vis hadden opgegeten natuurlijk ! Maar dat is voor mij nooit een probleem geweest. Als kind was ik al gek van vis.

Wat ik mij nu al een hele tijd afvraag … ben ik nu de enige die dit niet wist, van die ‘snelle manier’ ?

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

  1. Caro schreef:

    Ik wist ook niet dat je op die manier pudding kunt maken. Nu is het al lang geleden dat ik er nog eens maakte, maar toen de kinderen op de lagere school zaten, deed ik het elke woensdagmiddag.

  2. Heidi schreef:

    Moh, ik doe/deed het inderdaad altijd volgens het boekje. Nu ga ik het toch een keertje in de microgolf proberen 🙂 Heb je dan toch nog dat velletje? Want daar werd bij ons vroeger voor gevochen 🙂

    • Kaat schreef:

      Het velletje komt er bij het afkoelen. Dus als je ‘m onmiddellijk in potjes doet krijg je overal velletjes 🙂

      • Annelies schreef:

        Waaw! 🙂 Wat kan ik gelukkig worden van simpele dingen te ontdekken. Net uitgeprobeerd en inderdaad letterlijk op een paar minuten gefikst. Ook hier echt jeugdsentiment, vrijdagavond samen met het programma ‘De Droomfabriek’ een lekker kommetje (zelfs nog warme) pudding… Mmmh. Smakelijk! 😉

  3. Annelyse schreef:

    Wist ik niet … Bedankt voor de tip

  4. edith schreef:

    Ik heb dat ooit ook eens in de microgolf gemaakt, maar dat is lang geleden. Ik ga het ook nog eens proberen .

  5. liese schreef:

    mijn grootmoeder doet het ook zo, maar zelf maak ik hem ook altijd in de pot!

  1. 28 december 2016

    […] Ik kijk eigenlijk nooit naar statestieken in de zin van ‘wat scoort het beste’ en ik moet toegeven dat dit toch een echte verrassing is ! Pudding bijgot ! Maar het is dan ook een geweldig goede tip ! […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow on Feedly