Gelezen / Uitgeprobeerd : Mug cakes

Mug cakes : sneller gaat het niet

Aan Pinterest te zien is de rage van de mug cakes precies alweer voorbij, maar toch had ik er mij nog nooit aan gewaagd. De combinatie snel, individuele portie en microgolf sprak me wel aan. Dus waagde ik me een allereerste mug cake.

Mug cake citroen

mug cakes

Citroen en gebak kunnen me ook altijd bekoren, dus waagde ik mij aan deze ‘beginners mug cake’.

Nodig :

30 gr. boter
4 eetlepels suiker
2 eetlepels citroenrasp
1 ei
1/2 theelepel slagroom
6 eetlepels bloem
1/2 theelepel bakpoeder

Bereiding

Dit alles meng je al kloppend in de beker : suiker, citroenrasp, ei, vanillesluier, slagroom, bloem, bakpoeder en (reeds gesmolten) boter. Twee minuten in de magnetron en hup, klaar is het ! Je kan het wel best even laten rusten, al staat er netjes bij dat het geen ‘bewaarcakes’ zijn en je het best dezelfde dag op eet. Niet dat dat een probleem is trouwens !

Zo simpel is het. Voor de topping gebruikte ik gewoon poedersuiker met water.

Resultaat

Het resultaat was lekker en mocht er zeker wezen. Wat mij opviel was wel de grootte van de cupcake. Op de foto kan je het niet zo goed zien maar dit was echt een grote beker. Ik denk dat je moet uitgaan van de traditionele 2dl bekers en niet van de ‘senseoformaatkopjes’. Daar krijg je de ingrediënten gewoonweg niet in.

Mug cakes worden met een lepeltje gegeten en dus individueel, waardoor zo’n grote mug echt wel veel is. In het vervolg zou ik alles over twee kleinere (senseoformaat) kopjes verdelen.

Het boek

Bovenstaand recept valt onder de ‘beginners’. Veel makkelijker kan het ook niet. Bij kookboeken en bakboeken vrees ik dikwijls dat je allerlei bijzondere ingrediënten nodig hebt, maar dat kan je van dit boek niet zeggen. Zo zijn er ook een Nuttella mug cakes en wie heeft dat niet in huis ? Of wat dacht je van cake chocolade-koffie mug cakes ?

Het boek is knap uitgegeven en de recepten zijn overduidelijk, juist omdat ze zo gemakkelijk zijn. Het is een prima cadeautje, ook voor kinderen, er komt geen oven aan te pas.

praktisch

Ik kocht het boek gewoon in de Hypercarrefour maar zag het ook al in De Standaard Boekhandel ; je vindt het dus wel makkelijk. Online is het o.a. te koop op  bol.com. Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten : 9,99 euro.
Mocht je je afvragen of dit een gesponsorde post is : nee dus, alleen iemand die heel erg genoten heeft van een lekkere mug cake, weinig bakervaring heeft en gewoon enthousiast is !

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. ili schreef:

    1/2 eetlepel bakpoeder ?
    Hoelang in microgolf?

    Thx alvast !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.