10 redenen voor Remember The Milk

Remember the Milk tester

 

Joepie, ik mag de nieuwe versie van Remember The Milk testen ! Ik ben een grote aanhanger van RTM en als ik het nog beter zou gebruiken (mijn schuld !) dan zou mijn leven er nog beter uitzien !

Ik schreef er als eens kort over in mijn productiviteitstips  of toen het zondag-inhaaldag was. Zonder RMT zou ik waarschijnlijk compleet moedeloos worden en tal van dingen vergeten. Het sterke is dat ik wellicht nog maar 10% van de mogelijkheden gebruik, anderzijds moet je ook niet meer tijd in het systeem zelf steken dan in het werk. Een mens kan zo bezig blijven anders !

Remember the Milk is compleet compatibel met de principes van Getting Things Done, dus voor wie een aanhanger is, get the milk 🙂

Remember The Milk als persoonlijk assistent

 1. Ik vergeet niets
  Ook niet als het pas volgend jaar moet gebeuren. Ik heb taken die ‘op repeat’ staan : zoals elke maand het opmaken van onze financiën, elke week het ordenen van de mailbox, maar ik vind evengoed bij het begin van de vakantie een lijstje van zaken die we moeten meenemen op vakantie, zodat ik niet ieder jaar opnieuw moet nadenken wat we moeten meenemen.
 2. Je kan er alle taken in kwijt en je kan ze voorzien van allerlei tags waardoor je ze op eender welke manier kan filteren.Ik kan bv. zeggen : geef mij alle taken die onder opruimen vallen, en niet langer duren dan 30 minuten en die deze week nog moeten gedaan worden.
  Ik doe dat als ik het beu ben van achter mijn bureau te zitten en ‘pauze’ nodig heb.  Dan komt daaruit ’trap vegen’. Goeie ontspanning en dan is dat ook weer gedaan. En nee, ik veeg die niet iedere week.
  Er zijn tal van andere voorbeelden, but you get the picture.
 3. Aan alle taken zit een tijd vast.
  Die moet je natuurlijk zelf ingegeven, maar voor iemand als ik die altijd zeer optimistisch is in ‘ik kan dat er nog wel tussenin schuiven’, is dat zeer praktisch. Hij telt immers per dag alle taken op. Ook diegene die wekelijks, maandelijks, of wat dan ook zijn. Ik gooi daar alles in, ook taken als ‘boodschappen doen’ of ‘onkruid wieden’, als ik dat niet doe dan bedrieg ik gewoon mezelf.Omgekeerd : ik plan ook leuke dingen, zodat die niet op overschot zijn, want als ik moet wachten tot ik tijd heb, komt het er nooit van !Remember The Milk today
 4. Ik vergeet niets
  Ook niet als het pas volgend jaar moet gebeuren. Ik heb taken die ‘op repeat’ staan : zoals elke maand het opmaken van onze financiën, elke week het ordenen van de mailbox, maar ik vind evengoed bij het begin van de vakantie een lijstje van zaken die we moeten meenemen op vakantie (aangezien dat ieder jaar ongeveer hetzelfde is), zodat ik niet ieder jaar opnieuw moet nadenken wat we moeten meenemen.
 5. Ik heb een dag- en een weekoverzicht of als ik wil een overzicht van ‘alles’.
  Dagen lopen niet altijd zoals je wil en soms kan je schuiven in de week.Remember the milk overzicht
 6. Ik werk met prioriteiten : 3 op een dag max.
  Dat zijn de 3 zaken die ik echt voor elkaar gedaan wil krijgen. Dus ’s morgens (of de avond ervoor) bekijk ik de dag en maak er 3 prioritair.
 7. Ik werk met projecten (tasks en subtasks).
  Zo heb ik het Marie Kondo project slaapkamer en heb ik ook zelfstudieprojecten.
  Het is een kleine stukjes gekapt (ook al is Kondo daar geen voorstander voor) om de simpele reden dat ik mij geen hele dag bezig zie met opruimen en wegdoen van spullen, een hele dag aan een stuk studeren zit er ook niet in.
  Stap voor stap geraken we er ook !
  Remember the Milk subtasksRemember The Milk is een beetje mijn persoonlijke assistent geworden. Wanner ik ’s morgens opsta hoef ik niet echt meer na te denken wat er allemaal gedaan moet worden en ik zie in in één oogopslag hoeveel tijd ik vandaag nog over heb in het slechtste geval tekort. Dat laatste is trouwens niet zo erg, met een weekoverzicht kan je het schuiven naar daar waar je wél tijd hebt en kan je ondertussen aan je priorteiten werken.
 8. Overal raadpleegbaar, synchroniseert met alles !
  Dus ik kan via mijn smartphone raadplegen hoe het zit, taken bijvoegen maar evengoed via mijn tablet of pc.
 9. Voor de harnekkige uitstellers zijn er tal van reminders. Zo kan je vragen dat je ’s avonds een mailtje in je bus krijgt met de taken die je morgen moet uitvoeren.
 10. En ze maken u nog productiever !
  Remember The Milk is een hele community die allerlei tips verzamelt over hoe je het systeem nog efficiënter kan gebruiken. Zo ging de laatste tip over het organiseren van je tijd op basis van je energieniveau.

Ik ben benieuwd wat de nieuwe versie in petto heeft !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. 10 november 2015

  […] papiertjes enzovoort. Daarom werk ik digitaal. Ik gebruik daarvoor Remember The Milk. Ik schreef er hier al eens een artikeltje over, maar grote voordelen zijn : altijd en overal bij (synchroniseert met alles en nog wat) en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.