snapshot diary – week 40 – back to the gym

Snapshot diary

"back to the gym"

Maandag vakantiedag

De eerste maandag oktober hebben wij gewoontegetrouw een vrije dag. Het breekt de lange periode van 1 september tot de krokusvakantie. De dag was bijzonder welkom, voor iedereen. Het lief en ik volgden nog eens de wandelknooppunten en waren onder de indruk van de pracht van onze streek. Dat geldt eigenlijk voor heel Vlaanderen, het is maar dat je op de goeie plekken komt en de wandelknooppunten brengen je er bijna altijd. Ik was net terug uit Veere in Zeeland en hoe mooi het daar ook was (toch nog altijd verliefd op Zeeland), ik hoef echt geen 2 uur ver te rijden !

Het schriftje – de lat ligt hoog

Sedert het schooljaar begonnen is leef ik weer volgens een strikte planning. Iedere dag moet er heel wat worden afgevinkt en de uren zijn nogal gepland. Tot mijn grote verwondering is het ondertussen bijna half oktober en loopt alles nog steeds volgens plan.
Soms denk ik dat ik overdrijf met al dat geplan en al die activiteiten en doelstellingen die ik mezelf opleg, maar het  brengt me wel een heel eind verder.  Het helpt mij om overzicht te houden al heb ik soms de neiging mijn dagen veel te vol te proppen.

back to the gym

Heel septemer was ik niet in de gym geraakt. Dat dat de eerste weken niet zou lukken had ik ingecalculeerd, maar dat ik nu nog altijd geen weekritme heb om te sporten, dat valt best wel tegen. [perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Ritme is de weg naar succes. [/perfectpullquote] Geen ritme betekent meestal dat ik het gewoon uitstel. Veel goede voornemens maar omdat het er niet automatisch inzit denk ik snel dat ik het morgen wel zal doen. Klassieker kan niet. Een echt ritme heb ik nog niet gevonden, maar wel de weg terug naar de gym en dat beviel heel goed. Ik merkte ook dat ik het echt gemist had, ik voelde me onmiddellijk een stuk beter en meer ontspannen. Ik ben meteen ook optimistischer. Sweat is the new drug zet ik dan op mijn Instagramaccount en bij mij werkt het precies wel als een drug : ik word er helemaal blij van ! Dus geen excuses meer maar back to the gym !

back to the gym – back to nature

Toch kan ik niet alleen maar binnen sporten. Heel dat lichaam schreeuwt om buiten te zijn. De verwarming staat bij ons al op op het werk, dus die lucht is al helemaal niet meer zo fijn. Geef mij maar de pure natuur. Echt enthousiast over regen ben ik niet, maar eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit. Als ik maar mijn dosis buiten hebben. [perfectpullquote align=”left” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ik lijk soms een hondje dat uitgelaten moet worden. Kwispelen doe ik nog net net niet.[/perfectpullquote] Ik lijk soms een hondje dat uitgelaten moet worden. Kwispelen doen ik nog niet net. Omdat 10 km wandelen gauw twee uur kost los ik dat op door te lopen. Het hart op volle toeren. Hoofd en geest even helemaal weg. Het bekoort me echt wel, al ben ik een lousy runner. Ik vrees ten alle tijde een trage loper te zijn en afzien doe ik zo goed als altijd.

De Japanse Tuin in Hasselt

Het lief en ik brachten in het weekend een bezoek aan de Japanse Tuin. Ik was er al eens geweest en vond het toen zalig, maar nu was er zo veel volk dat er nog weinig ‘zen’ te bekennen was. Toch blijft het een aanrader, al zou ik niet meer tijdens het weekend gaan. Er loopt deze dagen een bijzonder tentoonstelling over chrysanten. Wat de link met  Japan is weet ik eerlijk gezegd niet, maar het was best mooi om zien.

Ik zie al uit naar wat volgende week brengt ! Alvast een fijne nieuwe week ! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.