sportdoelstelling 2015

Loop je nog wel ?

sporten in de vakantie

sporten in de vakantie

Loop je nog wel ? Die vraag krijg ik soms, omdat ik blijkbaar bitter weinig over het lopen blog. Het antwoord is simpel en volmondig : jààààà ! Alleen weet ik niet goed wat er over te posten. Ik volg netjes een trainingsschema en soms, zoals bij de Vierdaagse van de IJzer, heb ik echt geen fut meer om na een hele dag wandelen in de hitte, nog een toertje te lopen.
Foto’s posten van het lopen is ook al zoiets, ik kan lyrisch zijn over het prachtige Hageland, maar de toeristische dienst zal het beter doen. Soms denk ik : ik neem een selfie, maar o wat heb ik een rode kop als ik eenmaal gelopen heb ! Dat wil ik jullie besparen. Anderzijds, hoe geloofwaardig is een foto met een kop zo fris als een hoentje als je net gelopen hebt ?

sportdoelstelling over het jaar  : 40 minuten per dag

Bij het begin van het kalenderjaar stelde ik mij als doel om gemiddeld elke dag 40 minuten te sporten. Na zes maanden maakte ik de balans op en zag dat ik er net niet raakte. In dat halve jaar had ik 12 uur achterstand opgelopen. Maar, de zomer kwam eraan en dus ook tijd.  Dat zou een makkie worden. Dacht ik. Verkeerdelijk. Ja, ik had tijd. Maar er waren ook allerlei andere dingen die zeer uitnodigend waren en niets met sport te maken hadden.  En dan waren er ook nog de dagen dat het extreem warm was. Nu zal dat voor iedereen wel verschillend zijn, maar boven de 26° bedank ik, al weet ik best wel dat dit een kwestie is van vroeger opstaan, wat ik trouwens ook geregeld deed.

Voorlopig resultaat : 41’36” sport per dag

Maar hé, niet getreurd, ik haalde de doelstelling én ik heb nu zelfs een beetje overschot. Mijn gemiddelde staat momenteel op een dikke 41 minuten. Het is nu natuurlijk een kwestie van dat vol te houden.

2015 09 sportvoornemens doel versus daad

2015 09 sportvoornemens per week

Ondanks de vakantie, blijf ik – wat de weken betreft  – toch behoorlijk onregelmatig. Alleen voor de laatste week van augustus heb ik een behoorlijk excuus : de Vierdaagse van de IJzer was al zwaar en twee dagen later gingen we alweer hiken in de Ardennen. Daar moest ik toch wel even van bekomen. Ik was deze week ook weer 3 dagen buitenshuis (West-Vlaanderen), al is dat natuurlijk geen excuus. Maar hé, zelfs in deze week werd er uiteindelijk meer dan 2 uur gesport, ’t is ook niet dat ik mij dood moet schamen.
Toch ben ik wel een beetje jaloers als ik ga zien bij Lien, zie daar eens die grafiek : zo gestadig, zo gedisciplineerd, zo standvastig.

215 09 schoon

Sporten als in verschillende sporten

Wie mij al langer kent, weet dat ik het niet alleen bij lopen hou. Dat betekent niet dat ik zo’n supersporter ben, misschien alleen dat ik gauw verveeld ben als het over 1 sport gaat. De 40 minuten sporten gaan dus ook over fietsen, wandelen (meestal Aktivia), zwemmen en soms ook als eens een exotisch nummertje als ‘dansen op Claude Francois‘. Het criterium is dat ik het niet functioneel doe. Kies ik met andere woorden om naar mijn schoonouders te wandelen in plaats van de auto te nemen, dan wordt dat niet gerekend, zo ook het fietsen naar het werk niet.

de harige benen zijn die van het lief !

de harige benen zijn die van het lief !

We zullen dooooorgaan !

Nu de vakantie definitief op z’n einde gelopen is, wordt het een kwestie van het nieuw ontwikkelen van routines en vooral : plannen. Als ik dat niet doe, dan is, voor ik het weet, mijn dag weer om en al heb ik ooit nog ’s nachts gelopen, ik denk niet dat ik het nog echt zal doen.
In alle eerlijkheid vraag ik mij soms af of ik het zal halen. 40 minuten gemiddeld per dag is niet gigantisch, maar ook niet zo weinig. Tel daar alle andere dingen bij die ik o zo leuk vind (met ook hun eigen doelstellingen als bv. lezen, studeren, verenigingsleven), dan zijn die 24 uur wel gauw gevuld.
En o, vertelde ik dat ik ook nog uit ga werken ? Met files inclusief ?

Photocredits : Alle foto's zijn eigen foto's

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.