Sportdoelstelling van 1 januari : we zijn halfweg !

40 minuten sporten per dagshoes-791044_1280

Begin dit kalenderjaar besloot ik om per dag 1 minuut méér te sporten dan vorig jaar. Het lijkt niets, en samengeteld zijn het ook maar 365 minuten oftewel een dikke zes uur gespreid over een heel jaar.

Een half kalender jaar verder ….

… en dit is het resultaat :

sportdoelstelling

Na 6 maanden had ik 116 uur en 40 minuten gesport moeten hebben. Ik ben ‘gestrand’ op 104 uur en 18 minuten. Dat zijn er dus zo’n 12 te weinig.
Toch heb ik goede hoop, want voor mij liggen 9 weken vakantie met de verwachting om veel te sporten.

Hoe zit het met de regelmaat ?

sportdoelstelling

Dit vind ik zelf een raar verloop heb en daar zou ik eens ‘goed moeten over nadenken’. Het goede nieuws is dat er geen enkele week voorbij is gegaan zonder dat er gesport is. Het maximum sporten per week ligt boven de 7 uur maar er is ook week bij waar er amper drie kwart uur gesport is. Was ik ziek toen (ik heb toch even griep gehad) of was het iets anders, geen idee. Maar de grafiek stemt mij toch tot nadenken.

Ik blijf vasthouden aan het doel

Volgens mij is het nog altijd mogelijk de sportdoelstelling te halen.  Zelfs met dit warme weer merk ik dat de motivatie niet minder wordt : ik sta extra vroeg op om te kunnen lopen en zoek alternatieven ‘s avonds door de fietsen en misschien ook (buiten !) te zwemmen. Het vraagt gewoon wat planning.

 

En hoe gaat het met jouw (sport-)doelstelling ? Ik ben benieuwd ! 

Photocredits : Pixabay CC0 public domain
Grafieken : eigen materiaal

 

5 thoughts on “Sportdoelstelling van 1 januari : we zijn halfweg !

  1. Ha, over mijn sportdoelstelling is binnenkort een stukje gepland. Maar goed bezig zeg, 40 minuten per dag daar kom ik toch niet aan (tenzij ik mijn fietsverplaatsingen zou meetellen misschien)

    1. Ik denk dat je er daar wel gauw aankomt, zeker omdat je doorgaans langere afstanden loopt dan ik. Alles wordt hier geregistreerd via Garmin, en dan blijkt dat toch op te tellen. Trouwens, nu ik weer helemaal in het loopschema ben, hou je prestatie van de 20 km helemaal in gedachten. Zo geweldig goed gedaan van je !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.