Zijn uw voornemens voor 2015 gelukt ?

voornemens

Voornemens 2015 ! Dat is lang geleden ! Heb ik het gehaald ? Het gaat nog spannend worden, die laatste weken van 2015 !

Gemiddeld 40 minuten sporten per dag

Klinkt groot en is het ook, maar met de 39 minuten die ik vorig jaar per dag scoorde, moest 1 minuut surplus te halen zijn. Oftewel zo’n 6 uur méér over het ganse jaar.  Ik ben het jaar slecht begonnen, met de eerste week amper een kwartier of zo gesport, de eerste week zat ik dus al met een deficiet van 4 uur. Toch raakte ik ‘on track‘, want in augstus zat ik voor op schema, dezelfde maand (misschien niet toevallig ?) dat ik gigantische last begon te krijgen van voet en rug. Het hielspoor/hielpeesonstekingsverhaal, remember ? Ik heb dus ongeveer 3 maand niet kunnen lopen en ook de lange wandelingen, waar ik zo kon van genieten, waren niet meer van doen. Gelukkig betrof mijn doelstelling tijd en geen afstand of specifieke sport. Ik kon door mijn blessure niet meer lopen of lange afstanden wandelen, maar ik kon wel nog fietsen, zwemmen, mij uitleven op de crosstrainer, roeimachine etc. De fitnesszolder werd weer goed gebruikt, zo lang die voet maar niet al te zeer belast werd.

=> 8,5 uur nog in te halen !

Ik zit dus achter op schema, maar niet hopeloos achter. Toch zal het spannend worden. 4:40 uur per week blijft veel en nu moet ik zelfs nog inhalen !
Zondag 6 december stond de teller op 215:28:53 uur en dat moest dus net 224 uur geweest zijn.

sportperweek jaarbasis

Ik ga dat dus moeten ‘plannen’. Makkelijk wordt het niet, want ik zit in ‘opbouw’ wat lopen betreft, maar ik hou wel van een uitdaging !
Ik heb werkelijk geen idee of het mij zal lukken !

30 boeken lezen

Voornemen

Dit ‘doel’ heb ik gehaald, meer dan gehaald,  maar ik ben toch nog niet helemaal tevreden. Er zijn daar immers nog twee boeken die ‘halverwege’ ergens zitten, zijnde :

Voornemens 2015 : dit boek moet helemaal gelezen ! The Organized Mind van Daniel Levitin. Geen idee waarom ik plots gestopt ben met het lezen van dit boek. Het zou schoon zijn mocht dit ook nog ‘uit’ zijn voor 2016.

En dan is er nog dat ander boek :

voornemens 2015 : dit boek moet nog uit !

 

Aäron Grunberg, De man zonder ziekte. Ik ben daar op 5 april aan begonnen en ook hier ben ik gestrand. Grünberg, dat is altijd een risico. Soms vind ik hem geweldig, dan weer helemaal niet. (Deze keer dus duidelijk niet). Veel werk heb ik er niet meer aan, maar het raakt maar niet uitgelezen. Dus dit is ook nog een flinke uitdaging.

De grootste uitdaging allertijden : tijd vinden !

Kortom : ik moet nog op zoek naar tijd ! Om extra te sporten en om extra te lezen.
Maar hé, ik weet ondertussen dat dit een gigantische fabel is. Tijd is prioriteit, dus daar moet ik werk van maken ! Zo kan ik 2016 beginnen met nieuwe voornemens (nog geen idee), vol zelfvertrouwen en met een schone lei !

Hoe is het jullie vergaan met de voornemens ? 

Geen reactieknop te zien ? Zie eens onder de titel.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Caro schreef:

  Mijn Goodreads-challenge was iets minder ambitieus dan die van jou. Ik had me voorgenomen om 12 boeken te lezen in 2015, en tot mijn eigen verbazing stel ik vast dat ik er dit jaar al 22 gelezen heb. En het jaar is nog niet ten einde.
  En ook mijn voornemen om viermaal in de week te zwemmen, heb ik (meestal toch) waargemaakt.
  En ik zal begin 2015 vast nog wel goede voornemens gehad hebben, maar die ben ik alweer vergeten (en daar is dus niet veel van in huis gekomen).

  • Kaat schreef:

   Wauw, 4 keer per week zwemmen ! Chic ! Is dat met een zwemclub ? Ik wil ook wat meer zwemmen, alleen is het organisatorisch iets moeilijker dan lopen. (Ik heb geen eigen zwembad :-).
   22 boeken is trouwens ook niet min !
   Blij je te volgen op Goodreads, want ik haal er toch veel inspiratie uit (zal niet gauw iets lezen wat iedereen slecht vindt).
   Nog veel zwem- en leesplezier !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.