week in beelden – snapshot diary – week 49

Snapshot diary

Snapshot diary 2015 week 49

Laatste lesweek voor de examens

weinig volk in pre examentijd

De examens komen eraan : dit was de laatste lesweek van het kalenderjaar en de spanning hangt duidelijk in de lucht, sommigen met veel examenstress, anderen gewoon vermoeid. Het is tenslotte een lange periode geweest. Het is kalm in de leraarskamer, de alleroudsten zijn vroeger begonnen met de examens. De jongsten hebben nog meer plaats buiten, al kan ik het aantal voetbalvelden dat we rijk zijn met onze school niet op beide handen tellen.

Nu nog rustig, wat tot de examens volop bezig zijn

Wat die leraarskamer betreft, die ziet er nu nog kalm uit, maar straks verandert die ruimte in een ware ‘situation room’, met pakken examens en gestresseerde leraren. Verbeteren is eenzaam en met strikte deadlines. En ge moogt u natuurlijk niet vergissen !
Examentips deelde ik zondag uit.

Back on the run

2015 week 49 lopen

Dat ik opnieuw kan lopen, daar geniet ik nog altijd met volle teugen van. Ik loop netjes met licht ’s avonds (een aanrader !), ik heb nog altijd de indruk dat ik beter af ben met dit looplicht dan wel met dat van Decathlon.
Momenteel volg ik een schema van 15 km, en heb ik hooguit 30 minuten aan een stuk gelopen. Het is allemaal terug opbouwen, er zitten momenteel bij de meeste traningen nog wandelpauzes.  Vier maanden niet lopen : de duur lukt, maar de snelheid heeft er sterk aan ingeboet. Uiteraard geven we niet op.

De Zoo van Antwerpen : het valt tegenwoordig tegen

2015 12 week 49 zoo

Wie goed voorbereidt, heeft met en beetje geluk een weekend vrij. Dan zijn er nog geen examens te verbeteren en ook geen lessen meer voor te bereiden (tenzij je al aan januari wil beginnen natuurlijk !). Het lief en ik profiteerden van dit vacuüm en brachten een bezoek aan de Zoo van Antwerpen. Altijd favoriet !

Toch viel dat dik tegen, de zoo is momenteel een halve werf. Op de website – toch op de homepagina – is hier niets van te merken wat niet helemaal eerlijk is. Wij hadden vrijkaarten, maar voor wie het volle tarief moet betalen (17,5 euro najaarstarief)  is het toch wel een behoorlijke domper. Volgens het personeel in de cafetaria zal het nog tot begin zomer duren eer het af is.

Sinterklaas !

2015 12 week 49 Sinterklaas

O wat een zalige manier om de week te eindigen ! Oma die hardnekkig blijft vasthouden aan de traditie van Sinterklaas voor kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen !
Het wordt o zooooo gewaardeerd ! Dankjewel !

Aan allen een fijne nieuwe week ! 
Week 50 wordt dat, het nieuwe jaar komt dichterbij ! 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.