Reality check: het badpak

badpakken

Met de vakantie in zicht en een zomer die alsmaar warmer wordt, ontsnap ik er niet aan: het badpak. De bikini negeer ik al enkele decennia – no comment about that.
De aankoop van een badpak bracht met tot existentiële twijfels. Met jaloersheid kijk ik naar de mannen in hun shorts. Gelukkig kan ik er ook goed mee lachen.

Dat het kopen van een badpak zo’n obstakel zou worden

Het lief had iets nodig van Decathlon. Nu hebben ze daar niet een paar, maar tal van zwempakken. De één al mooier dan de andere. Een vriendin van mij (die aan triatlon doet) koopt zwempakken zoals wij om een brood gaan (oké, overdreven) en stuurt me foto’s vanuit het pashok. Dit badpak ? Welke vind je het mooiste ? Waarop er heen en weer geappt wordt en zij toch hetgene koopt dat ze al voorzien had. Zo gaat dat. Zei ik al dat er geen grammetje vet aan haar zit ?

Ik zag geen badpak maar iets anders

Zo wou ik dat het ook bij mij ging. Ik twijfelde tussen 3 badpakken. Waarom niet snel foto van mezelf appen en vragen wat ze er van dacht ? Nu heb ik gelukkig al een beetje ervaring met selfies, maar een selfie in een pashok (hard licht) met een badpak, dat zag er bij mij niet uit.  Met kleren kan je nog het één en ander verhullen. Badpakken zijn genadeloos. Ik zag de foto en klikte delete, delete, delete.  Ik zag immers geen badpak maar een opstapeling van kilo’s die er teveel aan waren.

Vrouwen zijn benadeeld

Mannen kunnen shorts aan en lopen zo aan het strand. Vrouwen, dat is een ander geval. Probeer maar eens goed te zien in de ‘sexy’ badpakken voor vrouwen !

Laat staan zwemmen ! Zijn badpakken wel gemaakt om aan te zwemmen ? Mag je er in bewegen ? Hoe dan ook, na het zien van bovenstaand filmpje was ik écht van alle complexen verlost.  Body Positivity, right! 

Ik troostte me trouwens met de gedachte dat, eenmaal in het water, alleen mijn hoofd te zien is en ik voor de rest ‘onzichtbaar’ ben. Ja toch ?

Fijne vakantie en veel zwemplezier!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Kat schreef:

  Zalig filmpje!

  Ik ben ook wat te zwaar, maar ik heb een zalig zwart badpak, met broekspijpjes! En ik heb zelfs bikini’s!

  Zwemmen, dat is wat telt voor mij. En over het algemeen zijn mensen niet bezig met hoe jij eruit ziet, we zijn allemaal te druk bezig met ons zorgen te maken over hoe anderen over ons zouden kunnen denken ?.

  • Kaat schreef:

   Ha, ik heb ook zo’n badpak met broekpijpjes. En ook eentje met met een rokje. Maar ’t is wat je zegt: zwemmen! Daar gaat het over. ’t is alleen in dat kleedhokje in de sportwinkel dat ik zo’n twijfels krijg, want hé, gelukkig zijn er géén spiegels in het zwembad! Bij ons toch niet!

   Nog veel zwemplezier !

   • Kat schreef:

    Spiegels in een zwembad, het zou nogal iets zijn!

    Je vraagt je eigenlijk af waarom de belichting in kleedkamers altijd zo slecht is…. ze willen toch dat je koopt? En dan zou je toch denken, hoe beter je eruit ziet of hoe beter je je voelt in zo’n pashok, hoe meer je koopt?

 2. Myriam schreef:

  Geweldig filmpje en zo herkenbaar!

 3. Caro schreef:

  Hilarisch!
  Aan het strand lig/loop ik nooit in badpak. Voor mij dient een badpak om te zwemmen. In een zwembad. Doe mij maar een good old Speedo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.