Dinsdagcitaat: hoe groter de onwetendheid, hoe sterker de mening

citaat header letters

George shrugged and said no more. Nowadays he avoided political discussions with outsiders. They usually had easy answers: send all the Mexicans home, put Hells Angels in the army, castrate the queers. The greater their ignorance, the stronger their opinions.

Ken Follet

Grote fan van Ken Follet hier. Bovenstaand citaat situeert zich in het verhaal van het boek in de jaren zestig. Maar als je het mij vraagt is blijft het actueel.

Nog fans van Ken Follet? Zijn boeken zijn in bijna iedere bibliotheek te vinden en in het Nederlands vertaald. Ik lees ze in het Engels omdat ik ze op Kindle lees.

Ken Follett, Kou uit het oosten. Deel 3 in een reeks over de 20ste eeuw. 1136 blz, uitgeverij Boekerij.

Te koop bij o.a. Bol.com voor €21,99

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Kat schreef:

    Een reden waarom ik nooit reageer op krantenberichten, facebookposts etc…. het gemak waarmee bepaalde ideeën over complexe/wetenschappelijke materie opzij gezet worden door internetspecialisten…. ik kan er niet goed tegen.
    Complottheorieën werken ook omdat ze vaak makkelijke antwoorden geven op moeilijke problemen… zoals de Nederlandse politici die een wet stemden die taakstraffen verbiedt bij geweldpleging tegen hulpverleners en dit naar aanleiding van de avondklokprotesten. Reden omdat er hard moet worden opgetreden worden tegen “dat tuig”. Enkel als signaal, want uit onderzoek blijkt dat een taakstraf in de meeste gevallen effectiever is, dat er minder recidive is en dat is toch waar we naartoe willen? Minder agressie? Maar nee, bak in, waardoor soms een vicieuze cirkel begint: werk kwijt, huis kwijt, kinderen kwijt, hoop kwijt, overgaan naar criminaliteit…. maar het klinkt stoer en komt goed over bij de achterban, want de verkiezingen komen eraan….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow on Feedly