Marters lusten mijn autokabels rauw

 

Credits : http://steenmarter.be/984/?page_id=52

Autokabels geliefd bij steenmarters

Dat wordt hier een dure bedoening, onze ‘nieuwe’ auto.

Na twee maanden lichtte het lampje van de motor al op. Technische storing, volgens het boekje. Een hongerige marter, volgens de garagist.  Ik heb in mijn hele leven nog nooit een marter van dichtbij gezien, maar blijkbaar worden ze altijd maar populairder.

We kwamen terug van het Eifelgebergte en het was prijs. Kan wel, dachten we, tijdens onze vakantie daar lag er een dikke laag sneeuw, we logeerden in bosrijk gebied en zo’n warme plek moet best aantrekkelijk zijn voor een marter.

De marterkit : ultrasoon geluid

Dan maar een marterkit gekocht. Wij hebben het ding nooit bekeken, vertrouwen als we hebben in onze garagist, het zou signalen afgeven die de marters op afstand zouden houden, al is geen enkel systeem waterdicht, zei hij nog.

Twee maanden later, weerom ’technische’ storing en weerom ‘een marter’. Ondanks de marterkit. Tja, dat van die niet honderd procent  natuurlijk (dixit garagist), en hij begon over de verhoogde resistentie van de marters, alsof het ‘laat-u-niet-foppen-door-de-marterkit’-gen doorgegeven werd en de marters evolutionair nu al danspasje maken op het voorheen vervelende geluid. Het klinkt toch een beetje onwaarschijniljk.

Andere remedies

– Een WC-blokje met citroen, zei collega Ann me, manlief zei niets, maar ik zag ‘m denken : straks ruikt die hele wagen naar ’t toilet, ’t zal wel zijn’.

Kippenhaas, lees ik bij zoogdierenwerkpunt, maar hoe veilig dat is (je kan dat toch niet op je motor laten liggen en rijden ?) lijkt me maar de vraag.

De stroomstoot als meest effectieve middel

Joke Schauvliege heeft er zelfs een website over laten maken, en meteen weet ik : dat van die garagist, dat was de slechtst mogelijke oplossing, ultrasoon geluid werkt gewoon niet. Stroomstoten ! En al klinkt het barbaars, het zou zoiets zijn als prikkeldraad.

Nu maar hopen dat de garagist meewil !

Iemand nog andere suggesties ?

 

De reageerknop bevindt zich onder de titel

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.