week in beelden – snapshot diary – week 09

havermoutbanaanwafels

Stilletjes

Het was een stille week wat activiteit betreft. Het hoofd werkte vollen bak, maar dat is ook niet altijd gezond. Mijn verjaardag ging stilletjes aan mij voorbij.
Tussendoor droom ik van betere tijden. Zoals trekken met de caravan bijvoorbeeld.

Maar voor de rest. Heel stilletjes dus.

Havermoutbanaanwafels

Ik vond een iet-wat verouderde banaan in mijn boekentas. Die zag het echt niet meer zitten en had haar vrolijke geel al verwisseld met depressief bruin.

Ik nam er toch eervol afscheid van

  • 1 rijpe (of bruindepressieve) banaan
  • 200 ml melk (ik heb hier doosjes van 200, vandaar het getal)
  • 150 gram havermout

Alles in de blender en dan hup op het wafelijzer. 5 minuten bakken en hup daar is de verrijzenis van de banaan. Afwasgewijs : enkel de blender. Geef toe dat het erger kan !
Goed voor ontbijt en een beetje zoet omwille van de banaan.
Niet zoet genoeg : mix er nog wat agavesiroop bij ! Ben je onder de indruk van de commotie over agave, neem dan iets anders dat volgens jou (liefst zo gezond mogelijk) zoeter maakt.
Liever geen koemelk ? Dit lukt ook met sojamelk !
Liever een beetje steviger ? Doe er een lepel zelfrijzende bloem bij.
Ik zou nog verder kunnen gaan : liever geen havermout ? … maar dan zijn het natuurlijk geen havermoutbanaanwafels meer. Toch denk ik dat je dit gerust kan mengen met andere zaken. Ik durf zelfs muesli gebruiken.

Havermoutbanaanwafels zijn prima als ontbijt of tussendoortje. Je kan ze zowel warm als koud eten.

Een fijne week aan allen ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Follow on Feedly