vakantiedromen

Totale vrijheid

vrijheidBovenstaand wagentje is mijn droom – alleen het gaat niet lukken. Zo’n kleime camper symboliseert eigenlijk alles wat ik verwacht van een vakantie : een eigen plek, avontuur en totale vrijheid.

Mijn beste reizen waren mijn ‘zwerfreizen’ :  Indonesie (met hoofdverblijf in Bali), Thailand,  China, India, Nepal, Israël, (ik kan nog even doorgaan, but you get the picture) …. ik bleef er nooit op eenzelfde plaats en moest er alles zelf opzoeken, al valt dat tegenwoordig dik mee met het internet (en natuurlijk de Lonely Planet).

Ik reisde alleen en met twee maanden zomervakantie had ik geen haast. Financieel viel dat trouwens heel goed mee, het leven daar is verhoudingsgewijs zo goedkoop dat het zeker niet duurder is dan pakweg 2 weken op hotel in Europa.  Ik ontmoette er mensen van allerlei slag en trok de ene dag met die op en dan weer deelde ik een taxi met anderen die ik net had ontmoet.

En toen kwam het lief in mijn leven

… en dat lief zei : het is niet omdat wij nu samen zijn dat je je dromen moet opgeven. Maar het lief ging niet mee. Rugzakken, de gedachte van kakkerlakken of hagedissen in je kamer, het leek hem een ticket to hell. “Doe maar“, zei het lief en ik trok de eerste jaren van ons huwelijk inderdaad nog ver weg. En alleen. Daar waar ik vroeger makkelijk kennis maakte met andere backpackers werd het nu één en al heimwee en veel te veel internetten richting Vlaanderen. Toen ik tot overmaat van ramp in Katmandoe opgenomen werd in het ziekenhuis wist ik : dit doe ik nooit meer. Reizen als single is iets anders dan als partner van, al doet mijn zus het na tientallen huwelijk nog altijd, zij het met een vriendin. Misschien maakt dat laatste wel het grote verschil.

Anders reizen – o wat burgerlijk !

Het lief wou thuis blijven. Altijd.  Geen nood aan vakantie !

Gelukkig heb ik hem kunnen overtuigen en gaan we nu toch verschillende keren per jaar op vakantie. We blijven netjes in Europa en we huren een huisje met alle comfort. Zonder kakkerlakken, mét WIFI, met badkamer (wat een luxe in vergelijking met mijn vroegere reizen !), met een winkel om de hoek waar je eten kan kopen zoals thuis en het rustig is.

Het rustige lief

Het rustige lief

Het blijft kriebelen

Maar toch gaat die kriebel, die gang naar het avontuurlijke bij mij niet weg. Op vliegtuigvakantie dan maar, in Europa. Ik deed de meeste Europese grootsteden aan. Mooi comfortabel in een hotel of huisje, met de zon boven mijn hoofd. Maar zonder fiets, zonder avontuur. Zo leek het mij toch.

Daarom kocht onlangs een tent en zal ik volgende vakantie gaan kamperen. Natuurlijk gaan het lief en ik ook op reis :  er is alweer een superleuk huisje geboekt en ook in november hebben we al ergens een apartement geboekt. Maar tussendoor ’trap ik het af’, met tent, met fiets, met ‘we zien wel’,  Het mag dan niet zo avontuurlijk zijn als vroeger, ik kijk er toch heel erg naar uit !

tent in de tuin

Tent opgezet in de tuin. Ik ga decennia terug in de tijd !

 

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.