De troost van het lopen

De perfecte loopweg2015-07-30 20.01.09 recht

En toen… op de vooravond van ons vertrek na bijna een volle week  regen, scheurde de hemel open en kon ik niet buiten blijven, al was het al goed avond. Ik vond de schoonste loopweg allertijden, van Edam naar Volendam, een padje op een dijk van amper een meter breedte, enkel en alleen toegelaten voor wandelaars en lopers.

Het lopen was zo heerlijk, ik genoot met volle teugen van het landschap, de zeewind, de reigers aan de kant, de zwanen die elegant dobberden op het water. In de verte een zeilboot en voor de rest niets anders dan water en nog eens water, weg en nog eens weg.

Deze loop deed me alle regen van de afgelopen vakantiedagen vergeten. Deze loop maakte mijn hele (regen-)vakantie goed. De troost van het lopen, misschien moet je een loper zijn om er je iets bij voor te stellen. (Ben je geen loper dan is dat meteen een uitnodiging om te proberen, lopen maakt gewoonweg gelukkig !).

In de regen heb ik ook gelopen én genoten, maar bovenstaande weg, dàt loopje, … dat blijft in mijn hart gegrift als het supermooiste loopje van deze zomer !

 

Photocredits : eigen foto. Ik claim geen copyright.

Wie zelf een zalige loopweg kent, mag het mij altijd melden ! 
Geen reactieknop te zien ? Kijk eens onder de titel. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.