Week in beelden – snapshot diary – week 51

Snapshot diary

2015 snapshot diary week 51

Gevierd !

Hip hip hoera de laatste week voor de vakantie en wel een bijzondere week. Vrijdag – de laatste werkdag bij ons – zou ik worden ‘gevierd’, 25 jaar dienst ! Daar hoort traditiegetrouw een speech bij van de ‘baas’, een receptie en bloemetjes ! (En ook nog een schoon cadeau !).
Nu hadden ze me wel verwittigd, maar ik toch liep ik de hele week uitermate zenuwachtig en sliep er zelfs een nacht niet van. Stel u voor dat ik daar gigantisch slecht uitkwam, uit die speech ! Dom gedacht natuurlijk, want ze gaan u niet vieren en dan tegelijkertijd neerhalen, maar het zegt weer iets over mijn stresslevel dat einde deze maand gigantisch in het rood ging.

Strategie : kuisen. Jaja, er zijn mensen die ervoor behandeld worden, kuisen als dwangneurose en ik weet ook wel dat het controledrang is, maar zeg zelf, de leraarskamer is toch voor publicatie vatbaar ?

2015-12-15 18.59 leraarskamer.52 Large

Kerst, kerst, kerst !

Ondertussen is hier nog geen kerstversiering en ben ik niet verder geraakt dan het schrijven van enkele kerstkaarten. Ik probeer de kerststress wat te minderen en vooral buiten te houden. Dus genieten buitenshuis van alle kerstdecoraties : fine by me, ik zie het gewoon niet (meer) zitten om een volle dag bezig te zijn met kerstversiering in ons huis en nog eens een halve dag om alles weer op te bergen. We zullen het maar op lekker eten en goed gezelschap houden !
Anderzijds draag ik een heerlijke foute kersttrui en geniet toch van de kerstmarkt in de stad waartoe ons dorp behoort !
Op het werk deden ze (gelukkig) wel mee, getuige de kleurige sterren aan ’t plafond !

2015 week 51 kerst

Het is bijna 2016 ! Wat met het sporten ?

2015 week 51 sport Large

Je ziet het meteen, de blauwe lijn (doel) snijdt momenteel nog altijd niet de rode lijn. Wat simpelweg betekent dat ik ‘achter’ sta op schema. Wil ik mijn doelstellnig halen, dan moet ik nog een inhaalbeweging doen van 8 uur 49 minuten. En ondertussen natuurlijk per week 4:40 uur sporten. Ik weiger van het op te geven, omdat een kleine 9 uur toch niet ‘zoveel’ is, ik zit namelijk aan 96% van de doelstelling en het is wel vakantie ! Alleen ben ik o zo vermoeid ! Duimen jullie nog mee ?

En dan nu vakantie !

Ik zie er gigantisch naar uit ! We hebben het aantal feestjes tot een historisch minimum beperkt omdat we gewoon willen genieten van de vrije tijd en domweg ‘bekomen’. Straks begint 2016 en we hebben er beiden heel veel zin in, maar liefst niet oververmoeid !

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 6 januari 2016

    […] minuten, dus 7 minuten per week meer zou haalbaar moeten zijn. Toen de Kerstvakantie begon zat ik een kleine 9 uur achter op schema.  Wou ik het halen dan moest ik in 2 weken zo’n 18 uur sporten, oftewel 9 uur per week. Dat […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.