Snapshot diary week #9/2018 Het originele verjaardagscadeau

Snapshot diary

Snapshot diary

Ik heb zoiets als een weekendziekte

Het zal wellicht niet bestaan maar het is niet de eerste keer dat ik het meemaak. Fit tijdens de weekdagen en netje naar het werk, eenmaal weekend in de lappenmand. Vorige week was het trouwens nog erger: fit met zaterdag inclusief (want dan moest ik ook werken) en vanaf zondag ziek. Maandag terug op de been. Dit weekend hetzelfde. Komen de vrije dagen eraan en hop, is het gedaan met de energie. Ligt die stem helemaal plat.

Hip hip hoera verjaardag !

Die verjaardag, daar zie ik wel een beetje naar uit, omdat we er een bijzondere dag willen van maken. Ondanks het slappe lijf lukte dat nog. De sneeuw kleurde ons dorp wit – zoals de rest van Vlaanderen – en we maakten een kleine wandeling in het dorp. Dat is voor mij al verjaardagsgeschenk genoeg, al was het lief het daar niet mee eens. Hij kocht mij nota bene een pak dienstencheques ! Iets wat ik nooit zou kopen. Maar nu is er totaal geen drempel meer voor wat extra hulp. Al vrees ik nog altijd dat het meer gedoe zal zijn dan iets anders. ‘Geen materiële cadeau’s’ is ook hier de regel. Tja, dat valt er wat tussenin zeker ? Maar het beste cadeau blijft (zet u schrap voor enige meligheid) dat het lief het lief is. Echt waar. Het allerbeste dat ik mij kan wensen.

Ovenschotel zoete aardappel en geitenkaas

Het gebeurt zelden dat ik kook, ontbijt maken is meer mijn ding maar deze ovenschotel was best lekker.

 • Een laagje van zoete aardappel in schijfjes
 • Daar boven (al dan niet vegetarisch) gehakt met ajuin
 • Nog een laagje zoete aardappel schijfjes
 • Bloemkoolroosjes
 • Topping van geitenkaas

En dat alles een half uur de oven in. Het moet niet moeilijk zijn. Ik zag uit naar het effect van die zoete aardappel, maar denk eerlijk gezegd dat een gewone aardappel al net zo goed zou zijn.

Veel valt er dus niet te vertellen over de voorbije week. Dat ik hoop dat ik snel weer de oude word !

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

 1. Caro schreef:

  Gefeliciteerd met je verjaardag! En hopelijk ben je in de toekomst ook in het weekend topfit.
  Ik ben overstag gegaan voor dienstencheques toen ik zes jaar geleden mijn schouder brak en maandenlang mijn arm niet kon/mocht gebruiken. Daarvóór dacht ik ook dat ik maar best alles zelf kon doen. Ik kreeg een uitstekende huishoudhulp die ik niet meer wilde missen.
  Helaas koos zij vorig jaar voor een carrièreswitch en sindsdien is het een en al gedoe met steeds wisselende, niet-opdagende of zieke poetshulpen. Deze week verwacht ik weer een nieuwe. Fingers crossed dat het deze keer wel een goede match is.

  • Kaat schreef:

   Ik ben echt benieuwd. Heel aarzelend hierover. Het als cadeau geven is natuurlijk een manier van de echtgenoot om mij over de streep te trekken. Best goed gevonden. Is het echt moeilijk om iemand te vinden ?
   Ik heb trouwens geen idee wat er allemaal met zo’n cheque kan gedaan worden. Maar ik heb tijd om het uit te vissen.
   Dank voor de wensen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.