1000 vragen #34 Hoeveel geld staat er op je bankrekening ?

1000 vragen over mezelf

geld

‘Ik weet het niet’ geloof ik niet

Wanneer mensen wordt gevraagd hoeveel ze op hun bankrekening staan hebben dan zeggen ze meestal dat ze het niet weten. Technisch gezien zal dat wel kloppen, er gaan immers automatische afhoudingen af en je hoofd houdt ook niet elke pinactie bij. Toch geloof ik ze zelden. Maar dat mensen écht geen idee hebben wat op hun rekening staat ? Dat lijkt mij simpelweg dom.

Op mijn bankrekening staat …

Niet zo bijster veel. MIjn zichtrekening is immers een transfer rekening. Mijn loon komt er op en vervolgens gebeuren (automatisch) er twee zaken

 • een vast bedrag naar de spaarrekening
 • een (weinig) variabel bedrag naar de gemeenschappelijke rekening

Dan blijft er heus nog wat overschot over, daar doe ik mijn persoonlijke aankopen van, maar als het resterende bedrag te groot wordt gaat ook dat naar de spaarrekening.

Ik ben dus vrij goed op de hoogte van wat er gebeurt met mijn en ons geld.

Wat betekent een cijfer ?

Met het loon dat mijn man en ik verdienen hoeven we ons geen zorgen te maken.  Wij vinden daarom beiden dat we ‘rijk’ zijn, al is dat altijd maar in hoeverre je het vergelijkt.  De meeste van onze vrienden verdienen stukken, werkelijk stukken (!!!) meer dan wij. Maar ze werken dan ook voltijds, hebben een carrière die afhankelijk is van allerlei economische bewegingen.
Wij geloven niet dat méér geld – we hebben voldoende – ons gelukkiger zou maken. Dat blijkt ook wetenschappelijk onderbouwd. 

Hoe ouder wij worden

… hoe meer wij beseffen dat de grootste rijkdom tijd is. Tijd om met elkaar om te gaan, tijd om te lezen, tijd om te genieten van tal van zaken die gratis zijn : wandelen, fietsen,  wiegen in de hangmat. Wij beseffen ook dat tijd nooit terugkomt.
Dat ik al heel vroeg ben geconfronteerd met de dood heeft daar zeker mee te maken. Rijkdom maakt niets uit dan. Het cijfer op je bankrekening helpt je niets als je fataal ziek bent. Dus denken wij : je kan maar beter van dit leven genoten hebben.
Mijn dromen hebben trouwens niet zoveel te maken met geld.

Uitgedaagd

Annelies en Bjeurn zijn wat dat betreft mijn echte uitdagers. Op de fiets. 14 maanden. Weg van alles, maar helemaal met elkaar. Met weinig tot geen bezittingen. Los laten.

Ik zie het mijzelf nog niet te doen, maar ze krijgen wel al mijn respect.

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. liesbesth schreef:

  Volgens mij hebt ge nu nog nie geantwoord op de vraag !! Ik heb het even opgezocht voor je.. op de mijne staat 1.97 euro.. gelukkig verwacht ik mijn loon gauw!

  • Kaat schreef:

   Heel juist ! Dat besef ik ook dat ik niet heb geantwoord ! Maar wat ik er ook opschrijf, het klopt niet. Want ik heb meer dan één rekening (zoals velen wellicht). Maar ook al had ik maar één rekening, dan zou ik het nog niet schrijven. Eerlijk is eerlijk.
   Goed dat je loon er snel weer opstaat. Ik ga NIET vragen hoeveel dat is (mijn zaken niet) 🙂
   maar ik hoop dat je het gauw op je rekening staat !

 2. R.E. Baas schreef:

  Hoeveel is er bijgeschreven op mijn rekening 0170476286?

 3. R.E. Baas schreef:

  Hoeveel is er bijgeschreven op rekening 0170476286?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.