Dinsdagwijsheid : inspirerende citaten

Citaat Covey keuzes

Citaten die inspireren

Nu en dan lees ik iets waarvan ik denk : dit moet ik echt ten allen tijde onthouden. Zo staat op mijn bureau een citaat van Ben Tiggelaar. “Geluk is wat je doet”, omdat het mij herinnert aan het feit dat je veel kan nadenken en filosoferen over geluk, maar dat je gewoon dingen moet doén ! Doen ook in de zin van : doel nog niet bereikt maar ‘gaandeweg’. Want als je niets doét dan kan je je natuurlijk te pletter denken, iets waar ik wel enig talent voor heb !

Klopt het citaat wel ?

Op Lifehack verscheen deze week een kleine verzameling inspirerende citaten, waaronder ook dat van Covey. Ik ben sowieso fan van Covey, dus het is geen verrassing dat ik dit citaat gekozen heb. Toch is het best wel een gevaarlijk citaat, want het suggereert misschien dan een mens overal controle over heeft en dat het leven helemaal maakbaar is. Een illusie die ik toch al een tijdje heb laten varen. Tenslotte ben je wél gedeeltelijk het product van je omstandigheden, denk maar aan al die zonen/dochters van politici die zijn opgegroeid in een meestal bevoorrecht milieu waar studeren evident was en de kansen voor het grijpen. Niet iedereen kan dat zeggen.

Of dan toch een ander ?

citaat Charles Swindoll

Weerom niet helemaal tevreden met dit citaat. Maar toch, hoe we op dingen reageren maakt gigantisch veel uit. Zelfs wie in de beste omstandigheden geboren wordt en leeft, heeft nog geen garantie op geluk. Keuzes maken hier het verschil.

En nu ga ik iets ‘doen’, want daar ga ik weer, met al dat denken !

Welk citaat van Lifehacking vind jij het beste ?

 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Edith schreef:

    De quote van swindoll is mijn beste, maar deze is ook wel goed
    “Ik kan de windrichting niet veranderen, maar ik kan wel mijn zeil aanpassen om altijd mijn bestemming te bereiken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.