week in beelden – snapshot diary – week 2

snapshot diary

Het beste begin van de week

Wellicht ook het beste begin van de dag : hardlopen ! Niet dat ik er goed in ben en in tegenstelling tot al die mensen die staan te popelen om te gaan lopen moet ik mezelf gigantisch dwingen om te lopen. Nu denk je zeker dat ik zal zeggen ; maar éénmaal bezig is het goed ? Gelijk heb je, maar ik denk evengoed na de training : ‘ha, ik ben er weer eventjes vanaf ‘ !
Dat beginnen, dat gaat mij heel slecht af.
Maandag liep ik een uur, in gietende regen, en genoot ervan. Yes we can !
Je weet wel, eenmaal vertrokken …

Is het echt winter ?

Voor mij hoeft dat dus niet, winter. En al zeker niet zo’n dagen als vrijdag, toen ik er maar liefst 2,5 uur over deed om op het werk te geraken. 25 km ! Ik had nog een klein beetje hoop dat ze de vergadering zouden uitstellen, want er moesten mensen van her en der komen. Maar nee hoor, die waren daar alsof ze per helicoper waren geleverd. Fris en monter ! Op tijd !
Ik kon dus vliegensvlug mijn laptop openen om notullen te nemen, onder tussen de agenda volgen en kritisch zijn. Ik ben zéker dingen vergeten, want ik stond nog te trillen op mijn benen omdat ik net met mijn auto een schone slippartij had gemaakt. Met dank aan al die heuvels hier !

Op de schoolbanken

Dinsdag mocht ik met enkele collega’s terug op de schoolbanken van onze Alma Mater. Een hele dag lezingen over, samengevat over de toekomst van het katholiek onderwijs. De ene lezing saai, de andere goed te smaken.
Ik realiseerde me evenwel dat ik het toch wel heel erg mis. Ik vind dat jonge volkje wel prima waar ik les aan geef, en ze zijn alles behalve dom, maar mijn hersenen moeten er nooit of te nimmer op volle toeren werken. Intellectuele uitdaging is er niet echt. Toch niet zoals vroeger in Leuven, waar ik heel geconcentreerd kon luisteren en mijn hersenen hoorde knarsen van het werk. Ook om de vele nieuwe ideeën, of omdat die prof daar iets zei waarvan ik dacht ‘no way’ !
Ik zit dus op mijn honger. Iets voor een functioneringsgesprek ?

Niet slim van mij

Ik was zo onder de indruk van die verkeersdrukte vrijdag en de hele streek die in een coma lag, dat ik mijn reisje naar Amsterdam, op zaterdag afzegde. Ik dacht : mij hebben ze niet dat ik nog eens zo lang in de file ga staan om in grijs weer met smeltende sneeuw in Amsterdam rond te lopen. Het was dus overwegend droog, helder weer en helemaal geen verkeersdrukte.
Amsterdam moest het zonder mij doen en alle spijt ligt hier aan mijn kant. Het weer als een loterij. Verkeerd gegokt !

Gelukkig is er zondag !

Zondag ochtend, no mistake : knalblauwe lucht ! Toch een beetje te glad om te gaan lopen, maar prima om nog eens te wandelen ‘met de club’. Oplinter, nabij Zoutleeuw.
Amsterdam werd een beetje goedgemaakt.

Forwarding to Spring

Het was opnieuw een te drukke week, maar komende week wordt het toch iets minder drukk, met een verrassing op zaterdag !
En laat voor de rest die lente maar gauw komen. We hebben de sneeuw gezien, ik heb een winterwandeling gemaakt, alles netjes afgevinkt, sla dus maar over, die winter !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.