Herfstplanning 2016

herfstplanning

Design your summer – Gretchen Ruben

Gretchen Rubin – auteur van het Happiness Project e.a –  had het een half jaar geleden (!) over het belang van je zomer te ‘designen’. Plannen is er een beetje over. Het gaat om kleine zaken. Bv. nu en dan op een terras in de stad werken, of je voornemen om met vrienden af te spreken. Samengevat : dingen doen die op en top zomers zijn en die je … (uiteindelijk toch) plant om volop te kunnen genieten van het seizoen. Omdat ik ongeveer de hele zomer vrijaf heb is het genieten van het echt zomerse voor mij niet zo’n probleem, dat gaat vanzelf. Zo helemaal het tegenovergestelde van de herfst !

Design your fall – herfstplanning

Laat ik eerst en vooral zeggen dat alle seizoenen waarin de dagen korten of gewoonweg ‘kort’ zijn niet mijn voorkeur genieten. Het liefste rolde ik mij onder een pak dekens en hield ik een winterslaap. Een foutje van de schepping denk ik soms – want ik zie gewoonweg af van zoveel duisternis en koude.

If you can’t beat them, join them. Oftewel : hoe kan ik die herfst aantrekkelijk maken en de nadelen reduceren !? Hoe kan ik er voor zorgen dat ik ook aan deze herfst happy memories – een tip uit het Happiness Project, create Happy Memories ! – overhoud ?

Daarom heb ik toch een herfstplanning gemaakt. Zodat ik aan het eind van het seizoen kan terug zien naar fijne momenten. Zodat de tijd niet door mijn handen gegleden is of dat ik niet het gevoel heb dat er toch een mentale winterslaap was.

Wat staat er op die herfstplanning ?

Dingen die niet zo goed bij de zomer passen. Dingen waarvoor het net nu misschien wel het moment is. Veel speelt zich binnenshuis af. Tja, in de zomer ben ik daar sowieso niet veel te vinden.
Toch blijft de hunkeren naar de lente. Want mocht ik het toch even zwaar hebben in de herfst en de winter, dan kan ik, als ik tenminste mijn planning gevolgd heb, al dromen van een uitstap in de lente. Een mens heeft altijd iets nodig om naar uit te zien.

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Wat komt op jouw herfstplanning te staan ? [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.