Snapshot diary – week 32 – weekend in Vaals

Snapshot diary

Vaals

Het was niet zo’n best weekje. Gelukkig eindigde het in een kampeerweekend in Vaals. Hier was de zon wél van de partij. Lees mee over deze week.

Een zieke in huis

Een hardnekkige griep die maar niet overging (nog altijd niet) hield het lief met koorts thuis. Het lief is sowieso wel een huisduif, maar trop est trop, het begon danig op onzer beide systemen te werken. Tel daarbij de regen (of was het anders nog erger geweest ?) en er begon toch al een lichtelijk depri-sfeertje in ons huis te hangen.
Grote angst bij mij : zal ik ook zo ziek worden ? Dan toch liever tegelijkertijd. Maar tot nu toe blijf ik gespaard, wat zeer wonderlijk is. Zou het toch waar zijn dat vrouwen immum zijn voor bepaalde soorten griep ? Hoe dan ook, we waren het beiden heel erg beu. Ik maakte er nog wat van door tal van dozen richting kringloopwinkel te brengen en ’s avonds wandelde ik door ons dorp. Mar meer kwam er niet van.

Het huis werd bijna afgebroken

Het lief had al een tijd geleden een weekend geboekt met de oudste zoon. Aanvankelijk zag uit naar dat weekend ‘het huis voor mij alleen, maar na een week gekluisterd aan het huis met een zieke (mijn hart is te week om hem alleen te laten ijlen van de koorts), kon ik het huis wel afbreken. Dus boekte ik een weekend Nederlands Limburg.

Weekend Vaals


Het criterium was simpel : niet al te ver. Verder koos ik opnieuw voor de natuurkampeerterreinen. Ik kwam zo terecht op een camping in Vaals, op zo’n 6 km van Aken. Zo kon ik natuur (fietsen, wandelen) en cultuur (Aken) combineren.

Vaals

Deze camping in Vaals lijkt echter in niets op alle andere campings die ik al via natuurkampeerterreinen heb gezien en het was wel even wennen. Ik dacht verkeerdelijk dat Natuurkampeerterreinen voor klein en eenvoudig en in de natuur stonden, maar hier in Vaals is alleen het laatste van toepassing. Het is een grote camping en luxueus ingericht. Het doet al een beetje aan een vakantiepark denken. De prijs is ook ongeveer het dubbele als wat ik bij vorige campings heb betaald, al zijn de faciliteiten eender. Het is toch even wennen voor mij : groot en bijna op zijn Duits georganiseerd. Veel romantiek is er niet aan.
Maar de ligging maakt dus veel goed. Vaals heeft veel te bieden en wel op allerlei gebied. Alleen al in Vaals kan je een enkele leuke musea aandoen, je hoéft dus niet eens naar Aken. Verder zijn in Vaals ook alle ‘gewone’ winkels als een Lidl, Hema, AH enzovoort. Superhandig natuurlijk voor iemand die het vertikt van te koken.

Eten in Vaals - zonder moeite !

 

Nu maar hopen dat de zon toch langere tijd bij ons blijft !

Duim je mee ?

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.