snapshot diary – week 33 – terug thuis & opnieuw spullen ruimen !

Snapshot diary

snapshot diary week 33

Afscheid nemen van Vaals

Eindelijk, eindelijk een schitterend weekend ! Op maandag stond ik nog steeds met mijn T@b in Vaals en het allerliefst was ik daar nog enkele dagen gebleven, maar de camping bleek compleet volzet ! Of toch niet helemaal, ik kon verhuizen, maar daar zag ik voor één dagje extra toch tegenop. Shame on me misschien, maar ik troost mij met de gedachte dat deze plaats zo dichtbij is dat ik er binnen de kortste keren terug ben ! Aan laagseizoentarief !

Eenvoud van leven : spullen ruimen

Zo’n uitstappen geven me altijd tonnen energie en dat vertaalde zich hier (weeral !) in nogmaals stapels dozen richting kringloopwinkel. Minder spullen = minder opruimen ! Het is een weerkerend refrein, ’terug van reis’ = massaal spullen ruimen. Zou het komen omdat ik op een camping geniet van zoveel eenvoud ? Dat ik zo klein woon (in de t@b) en dat ik merk dat het leven met veel minder spullen het leven zoveel eenvoudiger maakt ? Geen idee, ik heb alleen niet de indruk dat ik veel zal missen van al die spullen die het huis uit zijn.
Spullen ruimen heeft trouwens nog een tweede voordeel : je gaat automatisch minder kopen. Tenminste, zo is het toch bij mij. Ik word op termijn ook wel kregelig van al die dozen overtollige rommel (myself to blame !), dus ik ga niet onmiddellijk weer hetzelfde doen.

De tijd wordt korter

Dat is natuurlijk niet waar, maar 15 augustus is zoiets al een oranje licht voor al wie genieten mag van een lange zomervakantie. 15 augustus staat gelijk aan het besef dat de vakantie niet eindeloos is, al léék het bij tijden toch wel zo.
Het lief (terug uit Duitsland) en ik bezochten Leuven en genoten ervan. Leuven ? zal je zeggen. Heb je daar geen half leven gewoond ? Werk je niet in het Leuvense ? Ja en nogmaals ja. De stad is mij dus wel bekend, maar wij vinden Leuven beiden zo druk dat we er zo goed als nooit gaan. Ons werk bevindt zich op de buitenrand van Leuven en we rijden de stad nooit in.
Maar in het zomerverlof als er net geen evenement is, dan ontpopt Leuven zich als een zalige zomerstad waar het ook voor de rustige bezoeker fijn toeven is.

broers en zussen overal in de wereld

Deze week bracht ik ook een paar daagjes samen met de zus die net uit Korea kwam en miste spijtig genoeg mijn broer die een maand in het zuiden van Europa zat waar hij vollen bak werkte aan zijn nieuwe stek. Ik zal er dus een nieuwe vakantiebestemming bij hebben ! Zo’n broer die woont onder de immer warme zon…  Toch zijn de gevoelens gemengd. Ik geef eerlijk toe dat ik ‘m liever dichterbij heb !

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.