Week in beelden – snapshot diary – week 51

2015 week 50 alles Large

Iedereen een snapshot diary !

Elke keer ik op zondagavond begin aan mijn snapshot diary kan ik me amper herinneren wat er gebeurd is de voorbije week. Meestal denk ik zelfs dat er gewoon weg niets gebeurd is en alles hetzelfde was als de week ervoor. Maar kijk zie, weeral so many reasons to be gratefull ! Het geluk zit in kleine dingen en wanneer ik de foto’s bekijk, dan kan ik niet anders dan dankbaar en happy terugkijken.

Examens ! Surveilleren ! Nadenken ! Stilte !

Examentijd 2015-12-11 09.54.18 Large

Examentijd ! Studeren en examens afleggen voor de leeringen, surveilleren en verbeteren voor de leraren. Het is van beiden geen favoriete bezigheid. Ik ken geen enkele leerling die uitziet naar de examens en geen enkele leraar die graag surveilleert of honderden kopijen verbetert.
Dat surveilleren is trouwens een job apart. Na de obligate controles van spullen volgen 4 lesuren stilte en niets doen. Bij tijden ben ik content dat een leerling een kladblad vraagt en ik in beweging kan komen. Uitleg geven, ik zou geen leraar zijn als ik het niet graag deed en de leerlingen weten best dat ze mij met een glimlach kunnen verleiden, ’t is dus op de tong bijten en niét uitleggen wat een klimatogram is of een loodlijn. Lastig, lastig, want ik vind het allemaal zo interessant die examens en zou niet liever doen dan alles uitleggen. ‘Kom we gaan die examens een keer samen oplossen !’ Gegarandeerd zou ik alle aandacht hebben.

Maar ik moet dus stil zitten. Tegels tellen. Vingers draaien. Vele gedachten passeren mijn hoofd die uren. Het is waar dat een mens creatief wordt in de stilte. Mijn ‘wil ik nog doen lijst‘ groeit tijdens die uren zonder weerga.

Geluk zit in de kleine dingen

Alledaags 2015 week 50 Large

… en vooral ook in zorg dragen voor jezelf. Lekker ontbijten en ook … gewoon de straat oversteken om naar het bos aan de overkant van het huis te gaan. Tijdens de zomer neem ik wel eens een pic-nic mee, want er staat zelfs een bankje ! Geef toe, wat een luxe is dat niet, een bos voor uw deur !
Ik genoot deze week ook van het bibliotheekbezoek. Omdat ik bijna alles op mijn Kindle lees ga ik er vooral tijdschriften oogsten. Liefst met schoon prentjes !
Ook ontdekt : een goeie hongerstopper die niet al te zoet is ! MadeGood Raw Fruit en Nuts, zonder toegevoegde suiker ! Ik ben een heel slechte eter en krijg bijgevolg op de meest onmogelijke momenten honger, waardoor ik veel te veel hapbaar zoet (lees : snoep !) binnen krijg. Voorraadje inslaan ?

Zalig Zeeland

2015 week 50 Zeeland Large

Toen ik thuis was omwille van de revalidatie na mijn operatie, kreeg ik een aanbod van Roompot om tegen uiterst voordelige prijs een weekendje Nederland te boeken. Ik zat thuis en kon niet weg en gewoon al de gedachte om weg te zijn deed me opleven. Of gelijk het lief het zegt ‘gij moet maar de zee zien en ge loopt al over van geluk’. Ja, dat is zo. Dus boekte ik het weekendje. Een huisje met maar liefst 2 badkamers en 3 slaapkamers, veel te veel dus, maar goed, dat was het aanbod en je hoort me niet klagen !

Dus mocht ik weerom genieten van een zalige tijd in Zeeland, de streek waar ik zowaar mijn hart verloren heb. Is het de rust ? De natuur ? De woeste wind ? Het feit dat ik er nog nooit ’toeristendrukte’ heb meegemaakt ? Zijn het de Nederlanders ? Geen idee. Ik weet alleen dat ik met volle batterijen terug thuis kwam en het liefst gewoon had gebleven.

Straks weer maandag en ook weer de volle drukte in. De laatste week. De laatste loodjes.
Veel succes aan alle leerlingen en hou vol ! Bijna gedaan !

Ik wens jullie alleen een prachtige week toe. En zoals uit mijn ‘week’ blijkt, soms moet je gewoon de straat oversteken om het vakantiegevoel te vinden ! 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.