Snapshot diary – week 46 – het schulensmeer herontdekt

Snapshot diary

schulensmeer als hoogtepunt

De natuur in haar volle kracht

Deze week vloog voorbij zoals ik de herfstbladeren op volle snelheid in de storm zag vliegen ! Vol energie en voorbij voor ik er goed erg in had. Er werd gewerkt, ik mocht een dagje op bijscholing en tradtioneel werd er gelopen en gewandeld. Midden in de week was er zelfs een feest. Bij tachtigers. Lees mee.

Korte dagen : toch naar buiten !

10 000 stappen Garmin VivoActive

Ik ben nog altijd bezig met het schrijven van mijn ‘herfstplan’ (binnenkort op de blog) en ik merk dat het echt nodig is ! Herfst is toch niet helemaal mijn ding. Ik kan best genieten van de natuur, maar de korte dagen zorgen wel dat er een behoorlijke mineur aan al die kleurenpracht is.
Toch blijf ik mijzelf verplichten om buiten te komen, zij het alleen al voor die 10 000 stappen per dag. Dat gaat trouwens helemaal niet zo vlotjes. Meestal moet ik na het werk echt nog flink bijstappen en het gebeurt wel dat ik net voor het slapengaan maar een paar luttele stappen boven die 10 000 zit. De voorgestelde 10 verdiepingen haal ik zelden, maar dat heb ik ook niets als doel gesteld. Ik heb ook geen idee of je daarvoor 1 keer op én neer moet gaan of iedere trap telt. Mocht het het laatste zijn (op en neer = twee) dan heb ik toch mijn twijfels bij de juiste telling. Ik geef immers les op twee verdiepingen en we slapen ook al niet op het gelijkvloers. Dat zijn toch makkelijk 10 trappen, niet ?

Verjaardagsfeest met tachtigers

2016-11-16-14-41-45-taart-medium-m

Woensdag waren het lief en ik  niet uitgenodigd op een feestje met allerlei tachtigers. Alle nog levende (!) zussen en schoonzussen van mijn schoonmoeder kwamen op de koffie om de verjaardag te vieren van de jongste onder hen. De jongste die dus tachtig geworden was. Een paar maanden geleden trouwens, maar wie houdt de tijd zo nauwkeurig bij ? Wat maakt het uit, een paar maanden meer of minder ?

Ik vond het behoorlijk kras dat zo’n tachtiger dat nog georganiseerd kreeg. De tafel was keurig gedekt, net zoals mijn moeder dat dertig jaar geleden deed. Met het schoon servies en veel servietten. De taart werd met smaak en gemak naar binnen gewerkt. Aan gespreksstof ook geen nood.  Veel lawaai en gebabbel dat trouwens stil viel tegen een uur of vier. Alsof het bobijntje plots op was.

Tachtigplussers !  Dat is nog van voor de oorlog ! Die van vorige eeuw dus.

Schulensmeer

Schulensmeer

Hoe ik ook zocht, dit weekend vond ik geen wandeling van Wandelsport Vlaanderen op haalbare afstand. Er was storm aangekondigd, dus vond ik het een beetje riskant om enkel en alleen op GPS-coördinaten te wandelen. Tot het lief met het idee kwam om nog eens richting Schulensmeer te trekken. Geef mij water (denk Zeeland !) en ik ben content. Het Schulensmeer is hier dichtbij en ’s zomers ga ik er veel fietsen en ook al eens watersporten. Een rondje Schulensmeer in de winter blijkt evengoed een aanrader.

op zoek naar geluk  – hygge

2016-11-15-19-39-19-hygge-large

Deze week werd er ook veel gelezen. Er staat al een nieuwe boekbespreking klaar voor vrijdag aanstaande en ik ben opnieuw aan het bakken geslagen. Geheel in de sfeer van mijn ‘herfstplanning’ ben ik mij ook aan het verdiepen in hygge (naar verluit uit te spreken als huuge). Het woord is onvertaalbaar en heeft alles te maken met gelukkig leven. Het is van oorsprong Deens, een land waar de dagen nog korter zijn ! Zij hebben er echter een kunst van gemaakt om geluk in al die duisternis te scheppen. Denen scoren immers geweldig als het over geluk gaat. Dus dacht ik (met dit boek) : als ik dan al niet van de herfst hou kan ik er maar beter het beste van maken en dat lukt al bij al redelijk. Al komt na de herfst nog een grotere uitdaging die winter heet. Kwestie van niet al te optimistisch te zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.