week in beelden – snapshot diary – week 01

snapshot diary

Het gevaar van veel werk dat goed gaat

Overrompeld, ja en nee. Alleen is het na de kerstvakantie dik wennen. Mijn week stond dan ook – ongewild trouwens – boordevol. Ik weet van dergelijke weken dat het ‘gevaarlijke’ weken zijn, want ik ga dan op automatische piloot en werk keihard, presteer veel, zonder morren, het lukt me allemaal heel goed en ik krijg zelfs een kick van al dat werk dat door mijn handen gaat. Kijk eens hoe snel ik ga ! En vervolgens : I made it. I can !

Niets aan de hand zou je zeggen en dat is ook zo, maar ik durf daar wel eens in blijven steken.  Ik krijg een kort lontje en heb alleen maar aandacht voor werk, werk, werk. Het moet af, af af ! Gaan met die banaan en niet zeveren. Allemaal goed en wel als het maar niet te lang duurt.
Gelukkig heb ik een lief dat mij afremt als ik weer eens in zo’n spiraal terecht kom.

Te sterk begonnen

Ik was deze week trouwens te sterk en misschien gewoonweg ’te geweldig’ begonnen. Op maandag had ik de eerste training  Strong and Lean van Fitnessblender en deed die met zoveel enthousiasme dat ik de eerste drie dagen van deze week amper op een stoel kon zitten of gewoonweg wandelen. Het gevolg van veel squats en lunges met gewichten.
Een mens kan ook overdrijven !

Bijzondere week

Druk maar ook bijzonder was deze week. Het weerzien van de leerlingen en weten : nu begint het beste deel van het jaar. De kerstexamens zijn voorbij, iedereen heeft zijn plaats wat gevonden. Deze week bezochten we met de leerlingen die Latijn volgen de Romeinse catacomben in Heerlen alsook allerlei Romeinse badhuizen. Replica’s welliswaar, maar heel fijn en sfeervol om te bezoeken. Ik ben trouwens voor eens en voor altijd af van het gedacht dat de (vervolgende) christenen zich daar schuil hielden. Probeer het maar eens te doen tussen die stinkende lijken. Die geur blijkt overigens niet zo gezond.
Vrijdag stond in het teken van vergaderen. Not funny als je normaal vrij bent op die dag. Maar wel leerrijk en toch ook vruchtbaar.

snapshot diary 2016 week01

Zorg dragen voor mezelf (clockwise) : naar de 11 euro kapper in het dorp, Aktiviawandeling, Ierse Pub, een leeg bureau , lekker ontbijten.

Zorg dragen voor mezelf

Eens ik in het ritme van hard werken zit (zie boven) wil ik dat ook blijven doen, gelukkig was er in het weekend een Aktiviawandeling in de buurt. Ongelooflijk hoe dat mijn hoofd kan klaren. Kilometers in de natuur, helemaal alleen. Ik luisterde met plezier naar een podcast van Touché (radio 1). Het was een compilatie, allerlei gesprekken met filosofen. Dat zette me weer aan het denken over van alles en nog wat. Maar zeker dat er zoveel meer is dan enkel werk. Ik had het even nodig !
Het lief, dat het ook alsmaar drukker kreeg, vond dat we weer eens op café moesten gaan. Het werd de Irish Pub. Ik had niet verwacht dat ik met mijn echtgenoot meer dan een uur op café kon zitten. Gesprekken tussen pot en pint. Lees maar Duvel en Agrum. So far voor wat Iers betreft !

Ook de komende week zit redelijk vol. Maar daar heb iets op gevonden ! Zaterdag trakeer ik me op iets waardoor ik onmogelijk kan werken die dag. Mezelf in zo’n situaties dwingen dus, erg dat het soms nodig is.

Nemen jullie ook soms maatregelen om de trein van snel en hard werken even wat te vertragen ? Ik hoor het graag ! Alvast een fijne week ! 

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 7 februari 2016

    […] ging ik met onze leerlingen Romeinse catacomben bezoeken en was ik zowel van hen als van de catacomben onder de indruk […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.