Snapshot diary – week 35 – terug naar school

back to school

Vakantie en werken, uitstappen en terug naar school

Dat vat de voorbije week goed samen. Een beetje hectisch was het wel, want ik was de ene dag nog helemaal in vakantiestemming en de andere was het weer helemaal ’terug naar school’. Het wordt vast weer wennen !

Valstrikken bij het begin van het schooljaar

Een van de grootste valstrikken bij het begin van het schooljaar is dat ik meen dat ik tijdens het schooljaar evenveel tijd heb als tijdens de vakantie. Rationeel klopt dat natuurlijk, een dag telt evengoed 24 uur, maar in mijn onder (?) bewustzijn denk ik dat ik evenveel kan doen tijdens het schooljaar als tijdens de vakantie. Oftewel dat iedere dag dus 48 uur telt. Bij eender wat er op mij afkomt denk ik ‘o dat kan er nog wel bij’ of ‘dat doe ik wel even’, maar ik vergeet dat ik ondertussen ook lessen moet voorbereiden en geven, alledaagse schooladministratie moet doen en ik spijtig minimaal anderhalf uur in de auto door het woon-werkverkeer.

Het bureau op orde

terug naar school

Nog voor het schooljaar goed en wel begon zette ik mijn bureau op orde. Veel was daar eigenlijk niet aan, ik maak nu en dan schoon schip met het bureau-oppervlak. Een witte tafel (voor de goede kijker : witte ruitjes) is wat ik het liefste zie. En verder niets. Goed voor de concentratie !

Het superfijne weerzien van leerlingen en collega’s

Terug naar school ! Ook voor de leerlingen ! Wat een weerzien ! Wat altijd opvalt die eerste dagen (en in het beste geval weken) is dat iedereen echt uitgerust is en daardoor ook echt positief en enthousiast is. Ik beweer niet dat het schoolleven na een maand in elkaar valt, maar vermoeidheid en stress doen het na een maand toch allemaal iets minder zonnig lijken. Leerlingen beginnen met frisse geest en lichaam aan het nieuwe schooljaar en de openheid is geweldig. Er is intellectuele nieuwsgierigheid en ze willen echt wel hun tanden in het een en ander zetten. Laat ons hopen dat ze zich niet te snel stukbijten !

Ik heb prachtige foto’s van onze leerlingen, maar omwille van privacyredenen probeer ik toch een beetje voorzichtig te zijn. Niets weerhoudt je natuurlijk om onze Facebookpagina op te zoeken !

Toch nog even vakantie

2016 week 35 uitstapjes L

Met de klok mee : bibliotheek Hasselt, Restauratie oevers Demer, het lief en virtual reality, Maasticht, Maas in Maastricht

Al bij al waren het natuurlijk maar 3 dagen school. 2 dagen met leerlingen en 1 dag op school met collega’s om van alles voor te bereiden. Tussendoor maakte ik gebruik van de laatste zonnige dagen. Een wandeling langs de Maas in Maastricht, een bezoekje aan de vernieuwde Demer in Diest, zelfs een half dagje Hasselt. Het leek wel of ik toch 48 uur per dag had !
Nog even echt een dagje doorbrengen met het lief dat zich compleet uit de bol speelde met een virtual reality game. Jongens blijven jongens, zoveel is zeker !

Hoe zal dit niieuwe schooljaar eruit zien ? Ik ben benieuwd. Het is alvast een flinke uitdaging waar ik naar uitzie, enkel en alleen al om dat jonge volkje !

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Brengt het nieuwe schooljaar veel veranderingen met zich mee voor jou ? [/perfectpullquote]

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

  1. Caro schreef:

    Een grote verandering voor ons in het nieuwe schooljaar: de zoon studeert een (school)jaar in het buitenland. Dus zakt hij niet meer elk weekend naar zijn hometown af met de vuile was. De grootste verandering is het voor hemzelf natuurlijk. Maar ik heb de indruk dat hij er goed kan aarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.