1000 vragen #22 Wat is je favoriete dagdeel ?

1000 vragen over mezelf

Het wonder van het licht dat doorbreekt

Ik ben echt op mijn superbest ’s morgens. Voor veel mensen komt dat doordat de hele dag nog voor hen ligt, bij mij is dat anders. Licht en stilte ! En dat zijn voor mij de grootste schoonheden van de ochtend. Of liever : het opkomend licht, want in de winter is het gewoon nog donker als ik opsta. Vind ik iets minder, maar het wonder van dat licht dat toch doorbreekt blijft me dag op dag raken.

dagdeel

Stilte en rust

Het allerliefste sta ik op voor een ander op is. Dat is niet altijd makkelijk, want blijkt mijn echtgenoot hetzelfde te willen. Dus uit pure liefde (!) blijft de ’tweede’ in het weekend wat langer slapen, om die andere toch eens een stil huis in ochtendgloren mee te maken. Of we staan natuurlijk beiden op en laten elkaar de eerste paar uren gerust. Hij met zijn krantje, ik met mijn e-reader of toch al in de weer met van alles en nog wat maar vooral buiten zijn zicht.

Het allerergste

Dat zijn de files. Ik schreef het al op mijn Instagramaccount : dat wordt altijd maar erger. 50 minuten op 25 kilometer. Twee keer. Tel daarbij dat wij ‘vroeger’ op ons werk moeten zijn (wegens file rond het beginuur en ook omdat 2 minuten te laat zijn absoluut niet kan), en dan zit ik ’s morgens aan maar liefst …. 1 uur 15 minuten. Ja, ik ben een dik kwartier te vroeg op mijn werk, maar ik kan er ook niet echt iets doen, al smaakt de koffie nog zo goed.

De ideale dag

De ideale dag begint voor mij dan ook altijd vroeg. Of het nu een werkdag is of een vakantiedag (dan zeker !), de ochtend en de voormiddag zijn het allerbeste ! Sporten en studeren/lezen, zo ziet mijn ideale voormiddag er uit ! Dan lekker middagmaal en dan hoeft het even allemaal niet meer, want geef me in de namiddag maar een lange siësta, zoals in het zuiden. Om dan aan deel twee te beginnen natuurlijk, al is de energie dan toch flink wat minder bij mij. Tijd om vervelende en routineklussen te doen.
Veel mensen zijn zowat verliefd op de avond, maar in alle eerlijkheid : die avond bekoort me weinig. Ik zit dan al te popelen tot de nieuwe dag begint. En het liefste kruip ik in bed met de e-reader. Dat het maar snel weer een nieuwe dag wordt !

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]En jij ? Welk dagdeel is jouw favoriete dagdeel ? [/perfectpullquote]

 

“1000 vragen aan mezelf”  gaat terug op een boekje dat een tijd geleden bij Flow zat. Het is een klein boekje en er is geen plaats voorzien om te antwoorden, daarom dacht ik : waarom niet op de blog ? Voor het pure plezier van het schrijven ? Het verzamelen van herinneringen, wat volgens Gretchen Rubin, bijdraagt tot geluk ? Vandaar een nieuwe rubriek : 1000 vragen over mezelf.
Niets weerhoudt je om mee te doen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.