En toen reed iemand mijn auto in de prak

… en verloor ik toch een beetje mijn geloof in rechtvaardigheid.

Bron : klik hier
Een foto van mijn eigen auto had gekund, maar ik kan het niet aanzien.

Het moet zowat rond zeven uur geweest zijn : een gigantische knal voor ons huis. Wij wonen in een dorp, op een worp van de kerk, met een verkeersdrempel op de weg omdat 5 huizen verder een lagere school is. Zone 50 dus, en tijdens schooluren zone 30.

Mijn auto – netjes geparkeerd voor ons huis – was ‘weg’. Een spookrijder had er  in volle kracht tegenaan geknald en hem in de gevel van onze buren geslingerd. Zelf was hij in de tuin van onze overburen terechtgekomen.

Frontaal aangereden en achteraan op de gevel van onze buren. Als een accordeon. Overal stukken.
Ik wist niet eens dat ik er zo aan gehecht was tot ik zag dat hij helemaal om zeep was.

Politie gebeld, de man moest een verklaring afleggen. Manlief zette de straat af om nog meer ongelukken te voorkomen. Verzekering gebeld, ze zouden een takelwagen sturen.

En hoe gaat dat nu verder ? vroeg ik.

“Normaal gezien krijg je de waarde van je auto”, zei de politie-agent. Ik keek nog eens. Bouwjaar 2007 en nog geen 100 000 km. Nog nooit  grote kosten aan geweest. Als ik een dikke 2000 euro krijg mag ik tevreden zijn.

En hier begon mijn gevoel van machteloosheid behoorlijk te groeien.

  1. Voor die som heb ik mijn auto niet terug, ook geen gelijkwaardige.
  2. Ik kreeg meteen ook een hele lijst af te vinken taken : papieren naar hier brengen, dit en dat verwittigen …
  3. Maar ook : ik zit zonder auto. Maximaal 6 dagen een vervangwagen. In 6 dagen heb ik geen andere wagen, zelfs niet met een pak geld in de hand.
En al de rest ? Hoe raak ik op mijn werk ? Hoe zit het met de geplande uitstappen ? De kerstvakantie ? Het geregel met de kinderen ? Niemand die daar een antwoord op geeft.
Balen is het.
Dus kijk, dàt vind ik niet rechtvaardig. Rechtvaardig betekent volgens mij dat je de schade die je iemand toebrengt goed maakt. Dat is volgens mij minimaal. Maar nee hoor, niemand die daar oren naar heeft : het is gewoon dikke pech.
Ik ben dus maar meteen gaan uitkijken naar een nieuwe auto. Die meer kost, natuurlijk. Onvoorzien en totaal onnodig. Ik zal geld terug krijgen van de verzekering, ja, maar wanneer ? Zo lang kan ik niet zonder auto. Hoeveel ? Ik hoop dat ze tenminste hierin snel duidelijkheid brengen.
“Ben je verzekerd voor rechtsbijstand ?” vroeg de agent nog. “Moest er discussie zijn ?”… Discussie ? Ik wist niet wat ik hoorde. De politie zei zelf dat de auto daar helemaal correct geparkeerd stond, de man reed op het verkeerde rijvak tegen een overdreven snelheid. What’s to discuss ?
Stel u voor. Dat ze het ook nog eens in proces gaan trekken. Kunnen ze weer tijden lang bezig blijven. En kan ik netjes wachten.
Not fair.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.