Pokarah

(Foto : Pokhara en meer)
Wat een verandering na India. Na een paar uur rijden in Nepal worden we verrast door een heel ander landschap en bevolking. De rit naar Pokhara mag dan wel zwaar zijn omdat het de tweede dag op rij is, de wegen zijn onderhouden en we worden getrakteerd op prachtige uitzichten over valleien en bergen. Bij onze stops leren we een vriendelijke bevolking kennen. Kinderen spelen en komen nieuwsgierig naar ons kijken. Of ze op de foto mogen ? Wat een wonder dat je dit dan in dat machientje kan zien ! Een oudere dame komt voor me staan. Ze staat met de schouders rechtop, alsof ze poseert. O ? Zou ze graag willen dat ik een foto van haar neem ?
Ik neem een foto en toon haar het plaatje via het schermpje van mijn toestel. Ze kirt van geluk, of is het verwondering ?
Het is nog klaar als we Pokhara binnenrijden. Ons hotel is zowat het tegenovergestelde als wat we de vorige nacht hadden. Het is uitgeleefd en bij een paar reisgenoten heeft zich een familie reuzenkakkerlakken gevestigd. Genoeg om meteen van kamer te verhuizen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.