1000 vragen #14 Wat zijn je favoriete TV-series

1000 vragen over mezelf

Hier vind je mijn lijstje van favoriete TV-series ! De eerste 6 zijn nog niet zo oud, de volgende 2 al iets ouder en ik eindig favoriete TV-series uit de tijd dat ik nog in de lagere school zat ! Misschien brengt het herinneringen mee ?  Ik ben ook heel erg benieuwd naar jullie lijstjes !

6 favoriete TV-series : recent

In onderstaande lijst komen de TV-series te staan die je met enige zoekwerk of enig geluk nog terug kan vinden en die niet verder gaan dan 10  (!) jaar. De lijst is willekeurig, op nummer 1 het volgens mij beste TV-programma. Ik vind het immers zo moeilijk kiezen. Britse en Scandinavische series scoren sowieso goed.

1. Breaking Bad

      Deze staat misschien toch wel écht op nummer 1. Ik ben zelden zo weg geweest van een serie. Zo goed gemaakt, zo origineel en bij tijden ook zo gedurfd. Wellicht hoeft het geen voorstelling meer. Was te zien op Canvas en is beschikbaar op Netflix. Een (toch wat saaie) chemieleraar in nood wordt drugdealer.  Dubbellevens en spanning. De rest heeft u waarschijnlijk al gezien.

2. The Killing

Maak er een gezellig weekend van en je hebt de Killing uit. Scandinavisch, topverhaal (vermoord meisje), wat een acteurs en afgewerkt tot op het ‘bot’.
Niet te missen !

Op Netflix vind je de Amerikaanse remake.

3. Downton Abbey

Nooit gedacht dat ik zou vallen voor zoiets als Downton Abbey. Ik ben dan ook heel laat in de reeks gestapt. Toen ik de laatste aflevering zag van het laatste seizoen (met een echt einde) had ik zelfs heimwee naar de hele familie. Precies zoals het hoort bij een meeslepende serie !

 

4. House of Cards

Een kijkje in het Witte Huis en de intriges aldaar. Bij tijden zo realistisch dat je alle illusies van een goede wereld wil opbergen. Kevin Stacey speelt hier de pannen van het dak.

5. The Following

Stel je voor : een uiterst manipulatief man wordt de leider van een wereldwijde sekte die ‘ondergedoken’ tussen anderen leeft. Tot ze een opdracht krijgen en slaafs doen wat hij zegt. Je aardige buurman lijkt opeens een kille moordenaar te zijn.

 

 

6 . Boardwalk Empire

Ga terug naar het begin van de 20ste eeuw tijdens de drooglegging. Denk prachtige jurken, exuberante feesten, en vooral een schitterende hoofdrol voor Steve Buscemi. HIj speelt het zo dat je voortdurend twijfelt of je ‘m nu geweldig vindt of juist onvoorstelbaar gemeen.

 

Favoriete TV-series : even geleden

7.  Engrenages – The Spiral

Krachtig uitgewerkt verhaal, schitterende acteerprestaties en ja, spannend, spannend ! De 3de Europese op het lijstje !

Te koop bij bol.com, maar met een beetje zoeken helemaal te zien (En Nederlands ondertiteld !) via Youtube.

8. The Missing

Een hartverscheurend verhaal van een vader die op zoek gaat naar zijn (plots) vermiste zoon. NIet te bekijken als je net op vakantie gaat met je zoontje/dochtertje. Schitterend plot !

TV-series uit mijn kindertijd

Ik mocht als kind vrijelijk naar televisie kijken, soms heb ik de indruk dat ik (gelukkig ?) ben opgegroeid in een tijd dat ouders nog niet met allerlei adviezen rond de oren werd geslagen. Natuurlijk moest ik op tijd naar bed en zorgde de programmatie sowieso voor een beetje ‘verantwoord voor kinderen’, maar toch ! Hier de series !

9. De Apenplaneet (trailer 1968)

      Ik herinner me zelfs dat dat op woensdag was. Soms was ik wel een beetje bang, maar met twee grote broers in de buurt was er altijd wel een geruststellende stem !

 

 

10. De man van zes miljoen

Mijn held ! En nog meer mijn held toen er ook een vrouw van zes miljoen bleek te bestaan ! Hoeveel heb ik niet met vriendinnen overlegd welke ‘operatie’ ik zou willen. (het zicht !).
Iemand die deze serie nog kent ?

 

[perfectpullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Welke series (vroeger en nu) zijn jouw favoriete series ? Ik hoor het graag ! [/perfectpullquote]

 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.