Start to run – already frustrated !!!

Vandaag begint het dus echt. Liefje huppelt al door het huis.
Wat een gedacht. Bij 26° beginnen met lopen ! Door de verhuis vind ik ook mijn helemaal-op-maat-loopschoenen niet.

Ik zal nog veel motivational talk nodig hebben !

Update : Drie kwartier voor de start van Start to Run huppelt het liefje niet meer door het huis maar is er van overtuigd dat we de weg naar het terrein (7 km x 2) per fiets moeten afleggen. Ik zucht en puf dat dit misschien wel van het goede teveel is, maar zijn optimisme kent geen grenzen. Frustrated Kaat ook koppige Kaat (ik zal mij niet laten kennen !!!) de fiets op. Heuvel op heuvel af (waar is mijn geliefd plat West-Vlaanderen ???). Tot overmaat van ramp rijd ik tot drie keer fout (woon hier pas) en is het liefje al uit het zicht. 5 minuten voor de looptraining kom ik met een rode kop aangefietst, een hele groep fitte mensen tegemoet.
Vooraan begint (???) de overoptimistische man (die van de blote benen en sportbeha’s) met een opwarming die ik het best kan omschrijven als een minuut acrobatisch-lopen-met-risico. Het is een mengeling van lopen, huppelen, het imiteren van molenwieken, maar dan wel met meer dan 80 mensen opeen gepakt.
Dat was dus het opwarming. Voor mensen zonder conditie dus. (ha !)
Gelukkig heb ik het er zonder blauwe plekken vanaf gebracht.

Daarna begon de eigenlijke looptraining volgens Mieke Boeckx.
Wonder boven wonder ging dat altijd maar béter. Dit wil zeggen : de eerste minuut aan een stuk lopen viel mij zwaarder dan de laatste 3 minuten aan een stuk lopen. In een ver verleden nog veel gezwommen én gelopen herinnerde ik mij weer dat ik een Diesel ben. Ik moet op gang komen. Ik kom traag op gang en durf het daarom ook wel opgeven.

Soit. Hier zijn we dus. Na de eerste looptraining. Bezweet en morgen zeker en vast met spierpijn. We keep on going !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.