Three burials of Meliquiades Estrada

We zien beiden graag film maar het vinden van een goede film is niet zo simpel.
Omdat we zoals alle Belgen druk bezig zijn vinden we het jammer om onze tijd te verspillen aan slechte films, en die zijn er net in de meerderheid.
Bij commerciële complexen als Kinepolis (die technisch en wat zitconfort betreft duidelijk de beste zijn) komen we steeds minder aan ons trekken. Het is zo’n consumptie, alsof er films aan de lopende band gemaakt worden volgens een vast procédé. Dan maar het CinemaZed of de Studios in Leuven. CinemaZed loont altijd de moeite, maar die zijn de laatste tijd thematisch (holebi-festival, kortfilm) zodat de ‘gewone’ film er bij inschiet.
Dan maar naar de Studios waar we onder de indruk waren van Tommy Lee Jones ‘Three burials of Melquiades Estrada’. Jones kan meer dan alleen MIB, hier speelt hij overtuigend de rol van Pete die zijn belofte aan zijn vriend Melquiades nakomt, bij zijn dood zal hij hem begraven in zijn thuisdorp in Mexico.
De film levert prachtige beelden op van de grensstreek USA en Mexico. Het verhaal is niets anders dan Pete die de moordenaar van Melquiades verplicht mee te gaan op deze tocht door het dorre landschap van deze streek. Langzaam verandert ook deze ‘moordenaar’ en dringt de vergelijking met The Mission zich op. Ook hier komt een man (gespeeld door Robert de Niro) tot inkeer wanneer hij na de moord op zijn broer gaat leven bij het volk dat hij vroeger opjoeg als slaven.
Een langzaam, goed en stevig verhaal zoals je dat bij de Latijns-Amerikaanse schrijvers kan vinden. Een en al vertelling.

Wij hebben er alvast veel van genoten….

Prijzen in Cannes : Beste Scenario, Beste Acteur
Prijzen Gents Filmfestival : Beste Film

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.