Joepie, boekenbbbbbbbb !

Daarnet mijn lijstje hiernaast eens van een update voorzien. De gelezen boeken. De vakliteratuur staat er niet bij, al vind ik die best ook interessant, én ik zal wel boeken vergeten zijn. Het liefje en ik stimuleren elkaar ’s avonds immers om veel, heel veel te lezen. Hij blijft bij zijn exacte-wetenschapper-ziel, veel romans komen er niet aan te pas, al heeft-ie vorig weekend in een ruk : The Day of the Triffids gelezen, kan tellen !

Maar goed, de boekenbeurs nadert en ik ben er heel blij om. Niet om de beurs zelf (veel te druk, te duur) maar wel omdat er eindelijk volop belangstelling is voor het Boek. De kranten durven al eens een artikeltje meer schrijven en Knack start een nieuwe traditie met Boek ’05. Op de radio mag het al eens gaan over de meest ongelezen boeken of het favoriete boek van…. Ik smul ervan.

Ik vind het heerlijk om te lezen, om mij te verdiepen in de verhalen, mij te laten meeslepen en niet langer aan grenzen van plaats en tijd gebonden te zijn. Want dat doet een boek uiteindelijk : het neemt je overal mee naar toe, op alle mogelijke plaatsen op de wereld, in eender welke tijd, tot zelfs in de gedachten van een moordenaar….

Vanavond leg ik de laatste hand aan Gods ingewanden. Nothomb beschrijft in dit boek op meesterlijke manier haar eerste drie levensjaren in Japan. Verwacht geen bespiegelingen over Japan of pedagogische richtlijnen maar zie de wereld vanuit de ogen van een Afvoerbuis. (eten in, eten uit). Onwijs grappig en verhalend. Afvoerbuis en Larf (Dekkers), ze liggen niet ver van elkaar….

PS : Film en boeken… geen enkel boek dat hij leest, trekt mij aan… En omgekeerd is het al eender ! (Vorige week was het Einstein for Dummies‘). En wat de films betreft heb ik het ook niet zo begrepen op The Exorcist, of de eerste versie van War of the Worlds… Ik zal het maar als mannensmaak catalogeren ?

Tenslotte deze tip nog : iedereen leest !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. jk schreef:

    Praat dan over Neil Armstrong er staat dat je over neil schrijft in google grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.