3x32km… zilver !

Met onze 3 keer 32 kilometer hebben we (net ?) naast het goud gegrepen. De opdracht was : 4 keer 32 km stappen, 4 dagen lang. Met honderden, duizende mensen op hetzelfde pad langsheen de West-Vlaamse polders en kustlijn, om de vierde dag te eindigen via de Rode en Zwarte Berg, de militaire ondergrondse in de Kemmel. Véél klimwerk dus.
Het was lastig, warm, uitputtend. De voeten zijn redelijk gespaard gebleven, op wat blaren na. Maar de voldoening is uitermate. Het is niet niks wat we gedaan hebben !
’s Avonds ploften we moe in ons bed, dikwijls heel erg stijf.
De echte diehards (die van de Dodentocht en zo) konden onze vaders en moeders zijn. Het valt ons iedere keer op, in het wandelcircuit zijn wij de snotneuzen. Mannen en vrouwen, vijftigers en zestigers steken ons zonder problemen voorbij en halen een (constante) snelheid van 5 tot 6 km per uur. ’s Avonds vinden ze nog de moed om een pint te pakken in hun tent.
Wat zouden ze denken van ons ? hoe ouder, hoe fitter, leek het !
Ook de militairen hadden het moeilijk. Mening soldaat hinkte, op de medische post was ‘groene’ volkje altijd goed vertegenwoordigd.
De zilveren medaille is binnen en hoe moe we ook zijn, we kijken al uit naar de volgende editie. We dromen van de 4×32, maar beseffen dat dit niet zonder een degelijke training op afstand én snelheid mogelijk is. En net daarvoor hebben we geen tijd, trainen op 30 km betekent immers zo goed als een kleine dag onderweg…

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.