energie

Deze morgen kwam ik tijdens mijn looptraining verschillende Marktrockers tegen. Het was een zicht vol tegenstellingen. Ik liep met mijn fris plunje en vol energie over de straat richting Sportkot, zij hadden het bed nog niet gezien en liepen slaapdronken over de weg.
Een andere nog wakkere gast riep aanmoedigend “Go girl, go girl”, en dat deed mijn pas versnellen. Hoe dan ook, ik was best fier met mijn energieke morgenstart.

In het achterhoofd zat nog volgend citaat, want ik moet mijzelf blijven motiveren.

Ik kan beginnen met je te vertellen dat hardlopen de kans op hartziekten, diabetes, borstkanker, darmkanker, de ziekte van Alzheimer en beroertes verkleint. Of ik kan uitleggen dat het de bloeddruk verlaagt, het goede cholestorelgehalte verhoogt, de afbraak van het vet in het bloed versnelt en je hartslag in rust vertraagt. Ik kan je vertellen dat hartlopen vermoeidheid wegneemt, rugpijn kan verminderen, constipatie kan tegengaan en een goede nachtrust bevordert, en dat het zelfs de symptomen van premenstrueel syndroom en de overgang kan verzachten. Misschien wil je weten hoe je door hardlopen afvalt en op gewicht blijft, je spierspanning en -kracht verbetert, hoe je botten er sterker van worden en hoe je bloedsomloop verbetert, dat het depressies kan doen verdwijnen, je energie geeft en je er in het algemeen jonger en gezonder door uit gaat zien.

Sam Murphy, Loopgids voor vrouwen, Amsterdam 2004

Ik loop vooral omdat het mij op de een of andere manier een gelukzalig gevoel geeft, en omdat er altijd een soort magic spell gebeurt : ik stap na de training moe onder de douche, maar kom er met honderd keer meer energie weer uit… Ik moet wel stralen !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.