aanloop naar de vierdaagse

Eind deze maand doen we weer mee aan de fameuze vierdaagse van de Ijzer. Al zijn we ingeschreven voor de 4x32km echt zeker zijn we niet. We kunnen nog leven met het feit dat we door iedereen ingehaald worden en liefjes’ schoenen zijn nu tenminste al ingelopen, we twijfelen toch. Rationele redenen zijn daar niet voor. Vorig jaar hebben we ook enkele dagen de 32 gedaan (na de eerste dag zaten zijn voeten vol blaren zodat we noodgedwongden de tweede dag al moesten rusten, plus dat onze tent zo goed als eerst ondergelopen was en vervolgens de lucht was ingegaan) maar dat lijken we vergeten te zijn.
Toch willen we het eigenlijk wel. Vraag is : doen we het voor het plezier of voor de prestatie ? Die 32km betekent dat we zo goed als de hele dag op wandel zijn en ’s avonds nog weinig energie hebben om deel te nemen aan “de disco”. (zo heet dat daar). Kiezen we voor de 4×16 km, dan hebben we toch ook al flink wat afgelegd maar kunnen we ook nog genieten van stadswandelingen en de kust.
We’ll see.

Zelf maak ik mij geen zorgen over de voorbereiding. Ik sport dagelijks om mijn loopconditie te verbeteren en dat kan niet anders als ‘ook tellen’ voor de vierdaagse. Liefje wil nu flink wandelen. Vandaag hebben we zo’n 13 km gewandeld in Overijse. De zon brandde (jawel !) en het was helling op, helling af, wat volgens mij voor een dubbele inspanning zorgde. We hadden een goed, maar toch traag tempo.
Gemotiveerd door de meer dan 2000 medewandelaars (vertrek tussen 7 en 15 uur) kwamen we toch tevreden op de thuispost aan. Tevreden en gelukkig niet uitgeregend.
Maandag wordt het voor mij terug looptraining, voor liefje – en dat is wijs – zwemmen. Hij heeft een broertje dood aan lopen.
Dinsdag staat opnieuw een “lange wandeling” op het programma.
Duimen dat het niet regent !

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.