Da Vinci Code
Ondanks mijn gemengd oordeel ben ik er toch nog niet van af : bewijze het boek dat ik nu lees. Morgen naar de bib toch maar eens een boek over de Dode Zeerollen halen ook, alsook in de Bibliotheek van Theologie eens naar die gnostische evangelies zien.
Want L’je merkte terecht op : waarom heb je die tijdens je studies nooit bestudeerd ?
Hmmm…

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

 1. Peter schreef:

  Wil je pas een belachelijk boek lezen over De Graal, dan moet je “De Ware Graal en zijn valse hoeders” van Jan Smulders lezen, uitgegeven bij Uitgeverij Aspekt, die daar al lang spijt over heeft. De heer Jan Smulders heeft de echte graal ontcijferd: namelijk een constructie voor de echte waarde van pi. Die echte waarde is niet 3,1415 … zoals we op school hebben geleerd. Neen, onder de invloed van de zwaartekracht, zoals beschreven in de algemene relativiteitstheorie van Einstein, meten we hier op aarde een valse pi. De echte pi is gelijk aan de tangens van 72, ongeveer 3,08.
  Klinkt je dit als een belachelijke plot van een dwaze roman in de oren, geïnspireerd op De da Vinci code? Helaas, waar de da vinci code een roman is (al dan niet gebaseerd op ware feiten), is het boek van Jan Smulders een wetenschappelijk onderbouwd boek. Helaas heeft de heer Jan Smulders van meetkunde geen kaas gegeten. En dat ik wel spijtig als De Graal in de meetkunde terug te vinden is. Het ontbreekt de heer Smulders zelfs aan de meest elementaire kennis van de meetkunde. Hij denkt dat het getal pi in de niet-Euclidische meetkunde een andere waarde heeft dan 3,14159265 …. Hij denkt dat de niet-Euclidische meetkunde gelijk is aan boldriehoeksmeetkunde. Hij weet niet dat de verhouding omtrek/diameter van een cirkel (wat in de Euclidische meetkunde gelijk is aan pi of 3,141592 …) in de niet-Euclidische meetkunde van plaats tot plaats anders is en dus op sommige plaatsen 3 kan zijn of 4 of 12,54545 of 3,1415 of 234,767 of om het even welk getal. Hij weet niet dat Einstein gebruik maakte van de niet-Euclidische meetkunde, want hij verklaart in een interview: “sinds Einstein weten we dat ook de niet-Euclidische meetkunde niet zaligmakend is”. Hij verwijst naar de NASA maar weet niet dat de NASA precies de voorspellingen van Einstein via de niet-Euclische meetkunde probeert te toetsen.
  Verder verklaart hij dat hij de getallen van Fibonacci en de Gulden Snede in ananassen heeft ontdekt. Wie op internet zoekt, zal honderden websites vinden waar dit al allemaal beschreven staat. Mijnheer Smulders kan dus hoogstens iets “herontdekt” hebben. Maar ja, de heer Smulders heeft gedurende 3 jaar of 9 jaar ondergedoken geleefd (dit hangt af van het interview waarin hij dit verklaart; maar ja, wie liegt, heeft het moeilijk zijn leugens te onthouden) en hij zal dus geen toegang tot internet hebben gehad.
  met vriendelijke groeten
  Peter Opdebeeck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.