Een diepere kennismaking

Na onze algemene site seeing en ‘acclimatisatie’ gooien we ons vandaag in het echte toeristenleven. Op top stond bij het liefje het colloseum. Er loopt veel volk rond maar de wachtrij valt dik mee. Zo’n tien minuutjes. Lief besluit om een audiogids te huren, waardoor het lijkt alsof hij continu aan het bellen is. Ondanks de duidelijke Britse gids vindt hij er niets aan. Hij vertrouwt liever op mijn uitleg die ik enthousiast voorlees uit The Rough Guide Rome.

Het colloseum doet mij denken aan The Gladiator, de film die ik … nog nooit gezien heb. Ik zal hem eens moeten zien. Mijn kennis van het de Romeinen zit ver. Toch wat hun gebouwen en spelen betreft. Christenvervolgingen gaan al wat beter, maar ik lees meteen dat het voeren van christenen aan de leeuwen op z’n minst uitzonderlijk, zo niet een mythe was.
Ik ben onder de indruk van de bouwkunst van de Romeinen. Een stadium voor 70 000 man dat snel in en uit kon, een ticketsysteem met genummerde plaatsen, sanitaire voorzieningen (met afvoer !) en een heel takelsysteem om de leeuwen en andere grote dieren op te hijsen. Wauw !
Wij hebben een dubbelticket gekocht en komen nadien terecht in de bijna beste plek van Rome. Het forum Forum Romanum, met Romeine Champs Elysee inbegrepen. Zo moet het er hebben uitgezien :
en zo ziet het er nu uit :
Ik kan er niet genoeg van krijgen. Mijn fantasie heeft geen moeite om de keizer te zien binnenrijden, ik zie de Vestaalse maagden zonder problemen kuieren rond hun vijver en daar zijn een paar Romeinen aan het discusiëren. The Upper Rich, lees ik in mijn gids.
Lief kan mijn enthousiasme niet bijhouden en nestelt zich na een tijdje in de schaduw van een Stuk Geschiedenis. Hij haalt zijn geliefde boek (met toepasselijke titel) uit en zegt ‘ga maar liefje’.
Ik doe er nog een dik halfuur bovenop. Ik blijf leven in de overtuiging dat ik een of ander zuiders gen in mij heb. Want wat de temperaturen ook zijn, ik voel mij zo fris als een hoentje. De hoge temperaturen deren me niet. Ik ben geboren om te reizen !

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. veerle schreef:

    Wij hebben ook uuuuren in de forum romanum rondgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.