Laakdalwandeling Tremelo

Tremelo Laakdalwandeling
collage Laakdalwandeling Tremelo

Via blauwe rechthoekjes langs de Laak

Deze Laakdalwandeling in Tremelo telt maar 5 km en is daarom uiterst geschikt voor wie wil genieten van het prachtig schemerlicht ’s avonds in de winter. Je kan starten in centrum Tremelo op een gratis parking en voor de rest is het gewoon blauwe rechthoekjes volgen.

De naam Laakdal komt natuurlijk van De Laak, een klein (onbevaarbaar) zijriviertje van de Demer dat startte in de omgeving van Aarschot. Het riviertje volgt z’n eigen weg tot in Werchter waar het uitmondde in de Dijle. Een verbinding dus tussen Demer en Dijle zeg maar, naar verluidt héél handig voor als het water te hoog staat. Volgens Natuurpunt is er aan die verbinding in 1974 een einde gemaakt door de rechttrekking en dijkverhoging van de Demer. Gelukkig zijn er momenteel heel wat (Demer-)werken om de Demer (en bijrivieren) weer in hun oorspronkelijke glorie te herstellen.

Laakdalwandeling in Tremelo
Een winterse Laak

Variatie troef tijdens deze Laakdalwandeling in Tremelo

Best knap hoe een wandeling van amper 5 km toch gevarieerd kan zijn. Eerst en vooral: je start in het centrum van Tremelo. Nu is Tremelo met zijn kleine 15 000 inwoners niet zo groot, het kan fijn zijn voor wie zijn wandeling wil beginnen met een koffie of lunch. De blauwe rechthoekjes volgend, loop je al snel Tremelo uit en ga je richting bos. Bos en akkers wisselen elkaar af. Het laatste stuk loopt langs de Laak en in natuurgebied. Het zal je niet verwonderen dat deze Laakdalwandeling in Tremelo voornamelijk over onverharde paden loopt. Het kan er bij tijden best drassig zijn, dat wel.

Wandeling Laakdal in Tremelo
Laakdalwandeling in Tremelo: ondanks korte afstand wel variatie!

Laakdalwandeling in Tremelo: praktisch

📏 afstand: 5 km. Volg de blauwe rechthoek

📍 Tremelo (Vlaams-Brabant)Pastoor van Winkelsraat 3

🅿️ Bij startpunt, zie hierboven

Zin in meer wandelingen?

Kies op kaart (via deze link)

klik op de afbeelding of deze link

Wandeling zelf te kiezen naar provincie, afstand …. klik hier

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.