Met een ebook in bed

Geen idee dat het bestond, een ‘vrouwenthriller’, maar dat hij vrouwen zal smaken kan ik best geloven.

Hier de voorstelling van het boek’, maar wees gerust, het is al vertaald en lag al in mijn lokale bib te lonken !
In het Nederlands : Gudenkauf, voor mijn zusje 

Ik heb het boek in twee dagen uitgelezen. Op de flap staat er dat het verhaal zo uit de krant kon komen en dat is echt wel zo. Het is zo levensecht spannend !

Voor dit boek heb ik een heel aantal boeken van Lee Child verslonden. Zijnde :

De boeken van Lee Child zijn goed geschreven, hebben een goede vaart en behoren wellicht eerder tot de ‘mannenthrillers’ dan wel de zogenaamde vrouwenthrillers ! Ze draaien altijd rond hetzelfde personage : Jack Reacher, een ex-militair die door de Verenigde Staten zwerft. Ideaal om mee naar bed te gaan, want ook niet zo erg dat je er nachtmerries van krijgt ! 
Ondertussen blijkt dat er een film in de maak is met Tom Cruise die de rol van Jack op zich zal nemen. Hmmm afgelikte Tom als ruige Jack ? Ik zie het Brad Pitt eerder te doen ! 
Omdat ik dergelijke boeken bijna alleen in bed lees en mijn echtgenootje vroeger in slaap valt is het iedere keer lezen met de zaklamp. Ouderwets en echt wel te doen (voor een goed boek heb ik wel iets over) maar handig is iets anders. Het lief moet hetzelfde gedacht hebben en zette gisteren meteen een hele reeks ebooks op mijn tablet. Gedaan met lezen met de zaklamp maar nu gewoon op de tablet in bed. Gedaan ook met al die boeken rond het bed.
Gisteren ben ik begonnen aan ‘De eenzaamheid van de priemgetallen’ een boek dat ook al verflimd is en wel met Isabella Rossellini  was weer wel voor … heel wat procent, want zo’n ebooks hebben geen bladzijden maar werken met procenten. Tenminste, dat is wat ik er toch gisteren van zag. Geen gedoe met het vinden (en verliezen) van een bladwijzer, want die kon ik mooi digitaal plaatsen. Ik denk dat het ebook hier wel z’n plaats zal vinden, maar dan enkel voor wat romans betreft. Wij hebben de voorbije weken zwaar geïnvesteerd in het inrichten van een bibliotheek in ons huis en dat zouden we niet doen als we beiden geen grote fans van het ‘papieren’ boek zouden zijn. Wellicht zal onze bibliotheek alleen de non-fictie boeken herbergen, met daarin ook grote kunstboeken en fotoboeken, de romans blijven wellicht op zolder of we geven ze gewoon weer weg. Romans lees ik zelden twee keer. Of worden ze vervangen door het ebook ? Ook dat is mogelijk. Non-fictie is een ander verhaal. Bij non-fictie maak ik graag aantekeningen, markeer ik hele stukken zoals een student en steek zelfs soms kleine samenvattingen of schemaatjes tussen de blaadjes. 
Voorlopig blijft het papieren boek hier dus echt gewaardeerd, al mag het in bed wat ‘lichter’ ; letterlijk en figuurlijk ! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.