Met Einstein in bed

Eén keer in de maand laat ik mij gaan in de winkels van Leuven. Voor de meeste vrouwen is shoppen wellicht ‘kleren’ maar laat ik dit soort shoppen absoluut niet leuk vinden. Shoppen is, zowel voor manlief als mij : boekenwinkels afschuimen. Een citytrip, of het nu in binnen- of buitenland is betekent dan ook op zoek gaan naar boekenwinkels.

Gelukkig hoeven we voor boeken nooit ver weg. Leuven is goed voorzien.

De maandelijkse boekenjacht levert meestal zo’n boek of 4 op, en ik sta erop dat ik het lees, helemaal, anders hoeft het niet.

“You can’t judge a book by its cover” zeggen ze aan de overkant van de zee, toch heb ik mij vorige maand laten gaan aan deze prachtige cover :

Het verhaal is simpel : een jonge studente gaan op bezoek bij Einstein en komt daarbij terecht in een dimensie waar tijd en ruimte heel andere betekenissen hebben. Het is populaire wetenschap. Ondanks het feit dat Einstein aartsmoeilijk is, las het boek als een trein. Het gaf me zelfs zin om mij nog meer in deze man te verdiepen. Zo werd dit eerste boek het begin van een reeks boeken over Einstein en zijn “theorie”. In bed spraken manlief en ik niet meer over ‘wat gaan we morgen doen ?’ of ‘hoe was je dag’ ? maar wel over allerlei experimenten. Het liefje is immers een exacte wetenschapper en door mij bijgevolg gebombardeerd tot ‘allesweter’ wat exacte wetenschap aangaat. Dus vraag ik maar raak als een klein kind. En wat als ze dit hadden gedaan ? En wat als de ruimte zus zou zijn, en waarom hebben ze het zo gedaan ? Liefje vindt het heerlijk, al die vragen. Soms staat hij terug op om een ander boek te nemen, dan weer komen we op andere wetenschappers en blijven ons vragen stellen.

Als we niet opletten, vallen we midden onze boeken in slaap …

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.