missie maagdenpalm

maagdenpalm (minor) Woensdag (vrije halve dag) en vandaag (zaterdag) geprofiteerd van het regenloze weer om nog eens in het voortuintje te werken. Het is pas sinds ons ‘eigen’ huis dat ik een tuinierder word, vorige jaren had ik altijd een tuinman in dienst. Dus moet ik nog alles leren.

Of niet ?

Terwijl ik bezig ben herinner ik dat ik bij mijn ouders toch wel ‘iets’ gedaan heb. Eenvoudige dingen als harken en onkruid wieden. Ik moet nu mijn hoofd pijnigen om mij daar meer bij voor te stellen (met wie, wat, waar) maar toch herinner ik het mij. Wat ik mij wél goed herinner is de jaarlijkse ‘geraniumplant’ : bakken vol geranium die dan op al onze vensterbanken stonden.

Mijn ouders waren zwijgzame mensen die niet wakker lagen van huisinrichting of hoe hun huis er binnen of buiten zou moeten uitzien. Het moest warm (ten huize ouders kaat betekende dat op z’n minst 22° !) en praktisch zijn, iets anders hoefde niet.

geranium

Dus vraag ik mij af wat ze met die geraniums hadden. Rode. Iedere jaar opnieuw. Snel geteld : 9 bakken.

Ondanks dit alles schuilt er toch een kleine doe-het-zelver / wishful homedecorator / tuinierder in mij. Ik heb grootse plannen ! Pakken boeken in de bibliotheek worden meegesleurd voor al mijn plannen. Voor een ervaren tuinierder zal het allemaal peanuts zijn, maar ik ben alvast tevreden, want vandaag en woensdag heb ik (met succes, dat weet ik nu al !) maagdenpalm verplant. Ik weet het, het stelt niet zoveel voor, maar ik ben toch super tevreden met het resultaat. Vorig jaar hadden we de maagdenpalm te koop gezien en een kleine berekening leerde ons dat dit toch wel prijzig zou worden wilden we 1 plantje per 35 cm zetten of 9 plantjes per vierkante meter. Achteraan, bij onze voormalige stalingen bloeit de maagdenpalm echter weelderig. Ik wist niet dat je ‘m zo gemakkelijk ‘loskreeg’. Hij wortelt niet eens diep en het is een kwestie van ‘scheuren’. Het lijkt één groot tapijt te zijn.

Hier zie je een fotootje over hoe het in juli vorig jaar was. Ondertussen is er ook al een pad naar onze voordeur aangelegd. Als de maagdenpalm een beetje bekomen is, zet ik er een nieuw fotootje bij. De hortensia’s staan nu uiteraard nog niet in bloei, maar ze ‘botten’ (?) wel !

Lange leve de lente ! (kom je nog ?)

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.